R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 43
din 29 martie 2012
pentru aprobarea cooperării între Consiliul Județean Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș, în vederea organizării Festivalului internațional de film de foarte scurt metraj "Très Court"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr. 5171/23.03.2012 a Direcției Economice pentru aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș, în vederea organizării Festivalului internațional de film de foarte scurt metraj "Très Court", precum și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art. 91, alin.(6), litera "a" și ale art. 97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă cooperarea dintre Consiliul Județean Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș în vederea organizării Festivalului internațional de film de foarte scurt metraj "Très Court", în condițiile prevăzute în convenția cuprinsă în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Se împuternicește doamna Lokodi Edita Emőke, președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș, Muzeului Județean Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
 Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 5171/23.03.2012

EXPUNERE DE MOTIVE
pentru aprobarea cooperării între Consiliul Județean Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș, în vederea organizării Festivalului internațional de film de foarte scurt metraj "Très Court"

Inspectoratul Școlar Județean Mureș în colaborare cu Institutul Francez din Cluj organizează Festivalul internațional de film de foarte scurt metraj "Très Court", ediția a XIV-a, care se va ține și la Tîrgu-Mureș, în perioada 03 - 05 mai 2012.
Festivalul internațional de foarte scurt metraj se desfășoară concomitent în peste 100 de orașe din lume și în 6 locații din Tîrgu-Mureș (Cluburi - J''ai bistrot, Jazz și Office, Colegiul Național "Papiu Ilarian", Teatrul 74 și Teatrul pentru copii și tineret "Ariel") fiind organizat cu scopul de a promova filmul scurt - sub 3 minute, la nivel internațional. Astfel, în luna mai, 51 de filme selectate din lumea întreagă vor fi proiectate simultan în peste 25 de orașe din România, Ungaria, Slovacia și Moldova, precum și în alte 70 de orașe din 17 țări. Festivalul filmelor de foarte scurt metraj reunește publicul din diferite colțuri ale lumii la aceeași dată, într-un program internațional identic, cadrul ce poate oferi o unică ocazie de a se pune în valoare și creațiile audiovizuale autohtone. În fapt, o prioritate a festivalului reprezentată de încurajarea și promovarea creațiilor audio-vizuale locale este cea de a prezenta și pentru selecția națională, filme realizate în țară, în ultimii 2 ani, cu condiția să aibă durata de maximă 3 minute. În cadrul acestui festival vor fi prezentate toate genurile de filme - video, animații, imagini de sinteză, ficțiuni, documentare, filme realizate cu telefonul mobil, care surprind momente ce pot stimula creativitatea sau pot susține alte tipuri de proiecte în domeniu. Vizionarea selecțiilor de filme prezentate în Palatul Culturii se adresează elevilor din clasele primare și gimnaziale.
Astfel, având în vedere posibilitatea de promovare a patrimoniului cultural și a potențialului turistic al județului, oferită prin organizarea Festivalului internațional de foarte scurt metraj "Très Courts", propunem participarea Consiliului Județean Mureș la realizarea acestui eveniment cultural, prin asigurarea spațiilor din Palatul Culturii, necesare desfășurării festivalului
Potrivit prevederilor Legii nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată , cu modificările ulterioare, consiliile județene pot încheia convenții de cooperare cu persoane juridice române sau străine, cu organizații neguvernamentale și cu alți parteneri sociali, în vederea finanțării și realizării în comun a unor acțiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public județean.
În acest sens, supunem aprobării proiectul de hotărâre alăturat și convenția de cooperare care face parte integrantă din acesta.

 

DIRECTOR ECONOMIC
Bartha Iosif
 

VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Szabó Arpád