R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 39
din 29 martie 2012
privind stabilirea unor măsuri de asigurare a cofinanțării de către S.C. Compania Aquaserv S.A., în cadrul proiectului "Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.5.000/21.03.2012 a Direcției Dezvoltare Regională Implementare Proiecte, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile Hotărârii Consiliului Județean Mureș, nr. 44, din 7 aprilie 2005, privind aprobarea participării Consiliului Județean Mureș la formarea societății comerciale "COMPANIA AQUASERV" S.A. și a Hotărârii Consiliului Județean Mureș, nr. 103, din 27 august 2009 privind stabilirea întinderii mandatului reprezentantului județului Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor S.C. COMPANIA AQUASERV S.A.,
În conformitate cu prevederile Actului constitutiv al societății comerciale COMPANIA AQUASERV S.A. Tîrgu Mureș, art. 15, alin (4), lit. "l",
Având în vedere prevederile Statutului Asociației de Dezvoltare Intercomunitară "Aqua Invest Mureș",
În temeiul prevederilor art. 91, alin. (2), lit. "d" și ale art. 97, alin.1 din Legea nr. 215 / 2001, privind administrația publică locală, republicată cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă contractarea de către S.C. Compania Aquaserv S.A. a unui împrumut în valoare de 15.862.274,29 Euro, în condițiile proiectului Contractului de credit între S.C. Compania Aquaserv S.A. și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cuprins în anexa 1 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Se aprobă constituirea de către S.C. Compania Aquaserv S.A. a unui fond de rezervă al serviciului datoriei, în condițiile proiectului Contractului privind contul de rezervă al serviciului datoriei între S.C. Compania Aquaserv S.A. și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cuprins în anexa 2 care face parte integrantă din prez-enta hotărâre.
Art.3. Se mandatează domnul Suciu Călin, reprezentantul județului Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor societății comerciale Compania Aquaserv S.A., să voteze în ședința extraordinară convocată pentru 2 aprilie 2012 în vederea aprobării actelor juridice menționate la art.1 și 2.
Art.4. Se mandatează doamna Lokodi Edita Emőke, reprezentantul județului Mureș în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Aqua Invest Mureș, pentru a vota în cadrul Adunării în vederea aprobării actelor juridice menționate la art.1 și 2.
Art.5. Prezenta hotărâre se comunică doamnei Lokodi Edita Emőke, reprezentantul județului Mureș în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Aqua Invest Mureș, societății comerciale Compania Aquaserv S.A. Tîrgu Mureș și domnului Suciu Călin.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
 Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma