R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 37
din 29 martie 2012
privind aprobarea convenției de colaborare între Consiliul Județean Mureș și Asociația "Zibo Help"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.1760/19.03.2012 a Direcției Dezvoltare Regională, Implementare Proiecte, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Având în vedere dispozițiile art.91, alin.(1), lit "e" coroborat cu alineatul (6), lit "a" din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,
În temeiul art. 97, alin (1) din Legea 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă colaborarea între Consiliul Județean Mureș și Asociația Zibo Help, în vederea desfășurării programei școlare "O săptămână altfel", ediția 2012, potrivit Convenției de cooperare cuprinsă în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Doamna Lokodi Edita Emőke, președintele Consiliului Județean Mureș se împuternicește cu semnarea convenției prevăzute la art. 1.
Art.3. De aducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri răspunde Muzeul Județean Mureș și Direcția Dezvoltare Regională, Implementare Proiecte.
Art.4. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Dezvoltare Regională, Implementare Proiecte, Muzeului Județean Mureș și Asociației Zibo Help.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
 Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Dezvoltare Regională,
Implementare Proiecte
Nr.1760/19.III.2012
Dosar IB9

Expunere de motive
privind aprobarea convenției de colaborare între Consiliul Județean Mureș și Asociația Zibo Help

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a decis ca săptămâna 2-6 aprilie 2012 să fie inclusă în programa școlară ca o "Săptămână altfel", o perioadă fără cursuri, dedicată acțiunilor extraculiculare: vizite la muzee, grădini zoologice, acțiuni ecologice, etc.
Acțiunea aflată la cea de a doua ediție este coordonată la nivel național de Asociația Zibo Help, cu sediul în Satu Mare.
În acest sens, Asociația mai sus amintită a solicitat Consiliului Județean Mureș intrarea gratuită pentru elevii participanți la acțiune la instituțiile culturale aflate sub autoritatatea administrației publice județene, în data de 3 aprilie 2012.
Întrucât această problemă este de resortul autorității deliberative, propunem aprobarea unei convenții de colaborare cu Asociația Zibo Help , care să reglementeze parteneriatul în vederea organizării programei școlare " O săptămână altfel".
În baza parteneriatului va exista posibilitatea accesului gratuit al elevilor în incinta Palatului Administrativ și al instituțiilor culturale din județul Mureș, respectiv Muzeul Județean cu secțiile: Arheologie, Istorie, Artă, Etnografie și Artă Populară, Științele naturii.

 

Văzut
Președinte
Lokodi Edita Emoke
Verificat
șef serviciu
Suciu Călin
Verificat
director
Bățaga Valer