R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 29
din 29 februarie 2012
privind modificarea Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr. 99 din 28 iulie 2011 privind aprobarea normelor de organizare și exercitare a controlului financiar preventiv propriu

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr. 3415/24.02.2012 la proiectul de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr. 99 din 28 iulie 2011 privind aprobarea normelor de organizare și exercitare a controlului financiar preventiv propriu, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile O.G. 119/1999 privind controlul intern și controlul financiar preventiv (republicata),
Având in vedere prevederile Ordinului nr. 522/13 mai 2003 al ministrului finanțelor publice pentru aprobarea Normelor metodologice generale referitoare la exercitarea controlului financiar preventiv cu modificările si completările ulterioare ;
În temeiul dispozițiilor art.97, alin(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 99 din 28 iulie 2011 privind aprobarea normelor de organizare și exercitare a controlului financiar preventiv propriu se modifică, după cum urmează:
1. La anexa nr. 3: Se înlocuiește d-na Györfi Maria cu d-na Pușcaș Maria, începând cu data de 1 aprilie 2012.
2. La anexa nr. 4: Normele de organizare și exercitare a controlului financiar preventiv propriu, după punctul 7 se introduce un punct nou, punctul 71 cu următorul cuprins:
"71 Persoanele desemnate pentru exercitarea controlului financiar preventiv propriu, care fac parte din unități de implementare a proiectelor, nu acordă viza de control financiar preventiv propriu pentru documentele și actele financiar-contabile aferente proiectului ."
Art.2. Prezenta hotărâre se comunică Direcției de Dezvoltare Regională, Implementare Proiecte, Direcției Economice și persoanelor desemnate cu exercitarea controlului financiar preventiv propriu, conform Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr. 99 din 28 iulie 2011, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
 Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
DIRECȚIA ECONOMICĂ
Nr.3415 /24.02.2012

EXPUNERE DE MOTIVE
privind modificarea Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr. 99 din 28 iulie 2011 privind aprobarea normelor de organizare și exercitare a controlului financiar preventiv propriu

Prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 99 din 28 iulie 2011, s-a aprobat organizarea controlului financiar preventiv propriu în cadrul Consiliului Județean Mureș, pentru care au fost nominalizate 5 persoane.
Persoanele nominalizate pentru exercitarea controlului financiar preventiv propriu după caz, fac parte din unități de implementare a proiectelor cu finanțare nerambursabila ca ofițeri financiari sau responsabili financiari.
In vederea evitării unor situații de incompatibilitate, se impune modificarea anexei 4 punctul 7 la Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 99 din 28 iulie 2011 privind aprobarea normelor de organizare și exercitare a controlului financiar preventiv propriu după cum urmează :
1. La anexa nr.4 ; Normele de organizare și exercitare a controlului financiar preventiv propriu "după punctul 7 se introduce un punct nou punctul 71 cu următorul cuprins:
"71 Persoanele desemnate pentru exercitarea controlului financiar preventiv propriu care fac parte din unități de implementare a proiectelor nu acorda viza de control financiar preventiv propriu pentru documentele si actele financiar contabile aferente proiectului ".
Având in vedere solicitarea de încetare a raportului de serviciu a doamnei Györfi Maria consilier la Direcția Tehnica începând cu data de 1 aprilie 2012 se propune includerea pe lista persoanelor nominalizate a d-nei Pușcaș Maria consilier in cadrul Direcției Economice și modificarea corespunzătoare a anexei 3.
Propunem aprobarea proiectului de hotărâre alăturat.

 

DIRECTOR
Bartha Iosif
 VĂZUT
VICEPRESEDINTE
SZABÓ ÁRPÁD