R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 22
din 29 februarie 2012
privind nominalizarea reprezentanților Consiliului Județean Mureș în Consiliul de administrație și Comisia pentru orientare școlară și profesională din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Având în vedere expunerea de motive a Serviciului Resurse Umane nr.3275 din 23.II.2012, solicitările Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș nr.11/24.01.2012 și respectiv nr.52/22.02.2012, de desemnare a reprezentanților Consiliului Județean Mureș în Consiliul de administrație și Comisia pentru orientare școlară și profesională, precum și avizul comisiilor de specialitate,
În conformitate cu prevederile art.12, alin.(3) din Regulamentul privind organizarea și funcționarea centrelor județene de resurse și asistență educațională, aprobat prin Ordinul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului nr.5555/2011,
Luând în considerare prevederile art.32 din Ordinul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului nr.6552/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind evaluarea, asistenta psihoeducațională, orientarea școlara si orientarea profesionala a copiilor, a elevilor si a tinerilor cu cerințe educaționale speciale,
În temeiul prevederilor art. 97 alin.(1) din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Doamna Adriana Farkas, funcționar public, având funcția de consilier juridic la Serviciul Juridic din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș, se nominalizează ca reprezentant al Consiliului Județean Mureș în Consiliul de administrație al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș.
Art.2. Doamna Delia Belean, funcționar public, având funcția de șef serviciu, Serviciul Administrație Publică și Cancelarie din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș, se nominalizează ca reprezentant al Consiliului Județean Mureș în Comisia pentru orientare școlară și profesională din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică: Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș, Serviciului Resurse Umane și funcționarilor publici desemnați la art.1 și 2 din prezenta hotărâre.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
 Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Serviciul Resurse Umane
Nr.3275 din 23.II.2012

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind nominalizarea reprezentanților Consiliului Județean Mureș în Consiliul de administrație și Comisia pentru orientare școlară și profesională din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș, este o unitate conexă a învățământului preuniversitar, cu personalitate juridică, coordonată metodologic de către Inspectoratul Școlar Județean Mureș, a cărei finanțare se asigură, în conformitate cu prevederile art.110, alin.(3) din Legea educației naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare, prin bugetul Consiliului Județean Mureș.
În conformitate cu prevederile art.50 din actul normativ mai sus amintit prin intermediul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) se asigură evaluarea, asistența psihoeducațională, orientarea școlară și orientarea profesională a copiilor, a elevilor și a tinerilor cu cerințe educaționale speciale. Ca unitate de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică, centrul este condus de consiliul de administrație, de director și de director adjunct, după caz. În exercitarea atribuțiilor ce le revin, consiliile de administrație și directorii conlucrează cu consiliul profesoral, cu comitetul de părinți și cu autoritățile administrației publice locale.
Conform prevederilor art.12, alin.(3) din Regulamentul privind organizarea și funcționarea centrelor județene de resurse și asistență educațională, aprobat prin Ordinul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului nr.5555/2011: "Consiliul de administrație al CJRAE/CMBRAE are un număr impar de membri, cuprins între 9 și 13, din care fac parte:
a) directorul CJRAE/CMBRAE;
b) un reprezentant al consiliului județean/local;
c) un reprezentant al instituției primarului municipiului București, pentru CMBRAE;
d) coordonatorul centrului județean de asistență psihopedagogică;..."
Ca atare, cu adresa nr.11/24.01.2012 Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș solicită desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Mureș în cadrul Consiliului de administrație al acestei instituții.
În funcție de evoluția copilului cu cerințe educaționale speciale, în conformitate cu prevederile art.54 din Legea educației naționale nr.1/2011 se pot face propuneri de reorientare dinspre școala specială spre școala de masă și invers. Propunerea de reorientare se face de către cadrul didactic care a lucrat cu copilul în cauză sau de către părinții copilului/tutorele legal instituit și de către psihologul școlar. Decizia de reorientare se ia de către comisia de expertiză din cadrul CJRAE, cu acordul familiei sau al susținătorului legal.
În conformitate cu prevederile art.32 din Ordinul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului nr.6552/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind evaluarea, asistenta psihoeducationala, orientarea școlara si orientarea profesionala a copiilor, a elevilor si a tinerilor cu cerințe educaționale speciale, în componența Comisiei pentru Orientare Școlară și Profesională (COSP) se nominalizează și un reprezentant din partea consiliului județean.
În baza prevederilor legale mai sus amintite, cu adresa nr.52/22.02.2012, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș solicită desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Mureș în cadrul comisiei de orientare școlară și profesională ce urmează a fi constituită prin decizie a Inspectorului Școlar al Județului Mureș.
Având în vedere cele de mai sus, se supune spre dezbatere și aprobare proiectului de hotărâre privind nominalizarea reprezentantului Consiliului Județean Mureș în Consiliul de Administrație și Comisia pentru orientare școlară și profesională din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș.

PREȘEDINTE,
Lokodi Edita Emőke