R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR.21
din 29 februarie 2012
privind aprobarea colaborării dintre Consiliul Județean Mureș și Administrația Bazinală de Apă Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.3644/29.02.2012 a Direcției Amenajarea Teritoriului și Urbanism și adresa nr. 3436/24.02.2012 a Administrației Bazinale de Apă Mureș,
Ținând seama de dispozițiile art.43 alin.(8), (9) și (10) din Regulamentul de Organizare și Funcționare al Consiliului Județean Mureș aprobat prin Hotărâre a Consiliului Județean Mureș nr.116/2006,
În temeiul art.91 alin.(6) lit. (a) din Legea 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă colaborarea dintre Consiliul Județean Mureș și Administrația Bazinală de Apă Mureș, conform Convenției de colaborare cuprinsă în anexă care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Doamna Lokodi Edita Emőke, președintele Consiliului Județean Mureș, se împuternicește cu semnarea actului prevăzut la art.1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Administrației Bazinale de Apă Mureș și Direcției Amenajarea Teritoriului și Urbanism, care răspunde de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
 Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
DIRECȚIA AMENAJAREA
TERITORIULUI ȘI URBANISM
Nr.3644/29.II.2012

EXPUNERE DE MOTIVE
privind aprobarea colaborării între Consiliul Județean Mureș și Administrația Bazinală de Apă Mureș

Prin adresa nr.1913/20.02.2012 și înregistrată la noi cu nr.3436/24.02.2012, Administrația Bazinală de Apă Mureș ne solicită informații specifice pe care le deținem sub formă de hărți GIS sau AUTOCAD privind organizarea teritorială, infrastructura și utilizarea terenului și anume: limitele UAT, limitele intravilanelor UAT- urilor, limite proprietăți (domeniu public) sau harta străzilor în intravilan,limite zone de protecție drumuri, căi ferate, rețele, rețeaua de drumuri publice, rețeaua de căi ferate, rețele de gaz, alimentare cu apă, electrice și informații asupra numărului de locuitori corespunzător fiecărei localități conform ultimului recensământ, necesare realizării celor 3 Etape pentru punerea în aplicare a Directivelor 2007/60/CE a Parlamentului European și a Consiliului Europei privind evaluarea și gestionarea riscului de inundații.
Totodată se menționează în adresă faptul că la finalizarea Proiectului Plan pentru prevenirea, protecția și diminuarea efectelor inundațiilor în bazinul hidrografic Mureș, Administrația Bazinală de Apă Mureș va pune la dispoziția Consiliului Județean Mureș, la începutul anului 2013, harta în format vectorizat a cursurilor de apă și harta limitelor de și inundabilitate pentru debite cu probabilități de depășire de 10%, 5%,1% și 0,1 % pentru cursurile de apă care fac obiectul proiectului.
Luând în considerare această solicitare și având în vedere lucrarea "Întocmirea hărților de risc natural la nivelul teritoriului județului Mureș" a cărei beneficiar este Consiliul Județean Mureș și care are ca obiect identificarea în detaliu (ex. identificarea zonelor construite expuse), localizarea și delimitarea geografică a zonelor afectate de riscuri naturale în baza unor studii și cercetări ale instituțiilor specializate, elaborarea hărților de risc pentru aceste zone și definirea condițiilor de producere a acestor fenomene la nivelul teritoriului județean, declararea zonelor de risc natural și constituirea de bănci de date informatizate cu posibilitatea de reactualizare periodică și integrată în sistemul național de monitorizare,
Direcția de Amenajarea Teritoriului și Urbanism poate pune la dispoziția Administrației Bazinale de Apă Mureș hărțile topo-cadastrale din anii 1966-1976 vectorizate, limitele intravilanului rezultate în urma vectorizării Planurilor Urbanistice Generale ale Unităților Administrativ Teritoriale, pe care le deține în prezent și traseele rețelelor de gaze naturale și alimentare cu energie electrică preluate, potrivit prevederilor Legii 50/1991 republicată, de la societățile care le gestionează pe teritoriul județului Mureș.
Menționăm că, în cadrul Direcției Tehnice, Consiliul Județean Mureș deține o bază de date cu viabilitatea drumurilor județene și a podurilor aferente iar în cadrul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte informații privind alimentarea cu apă în sistem centralizat și a canalizării publice a localităților urbane și rurale la nivelul județului Mureș.
Având în vedere cele mai sus prezentate, precum și prevederile art. 91, alin 6, lit. (a) din Legea 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,
Propunem aprobarea colaborării dintre Consiliul Județean Mureș și Administrația Bazinală de Apă Mureș, conform proiectului de hotărâre anexat în vederea furnizării cu titlu gratuit de către instituțiile semnatare, pe bază de reciprocitate, a informațiilor specifice deținute de fiecare, în vederea finalizării proiectului Plan pentru prevenirea, protecția și diminuarea efectelor inundațiilor în bazinul hidrografic Mureș și a lucrării "Întocmirea hărților de risc natural la nivelul teritoriului județului Mureș".

 

VIZAT
VICEPREȘEDINTE,
Ioan Cristian Chirteș
 ARHITECT ȘEF,
arh.Csortan Ilona