R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 18
din 31 ianuarie 2012
privind aprobarea documentației tehnice și a indicatorilor tehnico-economici ai investiției "Extindere și copertină fațadă sudică aerogară"
la R.A. AEROPORTUL TRANSILVANIA TÎRGU MUREȘ

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr. 1548/26.I.2012 a Direcției Tehnice privind investiția "Extindere și copertină fațadă sudică aerogară" la R.A. AEROPORTUL TRANSILVANIA TÎRGU MUREȘ, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Potrivit prevederii art.44 din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare,
În temeiul prevederilor art. 97 alin (1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă documentația tehnico-economică a investiției "Extindere și copertină fațadă sudică aerogară" la R.A. AEROPORTUL TRANSILVANIA TÎRGU MUREȘ, cu indicatorii tehnico-economici în valoare totală (cu TVA inclus) de 2.173.327 lei, din care C+M: 1.774.194 lei echivalent cu 509.167 Euro din care C+M: 415.658 Euro (1 euro= 4,2684 lei, curs BNR la data de 09.09.2011), conform devizului general cuprins în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Finanțarea investiției se va realiza conform prevederilor legale.
Art.3. Pentru realizarea investiției răspunde Direcția Tehnică cu asistența direcțiilor de specialitate din cadrul Consiliului Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
 Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr. 1548/26.I.2012
Dosar nr. VII/B3

EXPUNERE DE MOTIVE
privind aprobarea documentației tehnice și a indicatorilor tehnico-economici ai investiției "Extindere și copertină fațadă sudică aerogară" la R.A. AEROPORTUL TRANSILVANIA TÎRGU MUREȘ"

Clădirea în care funcționează Aerogara Tîrgu Mureș a fost construită în etape succesive fiind supusă unor lucrări de extindere și modernizare în vederea rezolvării fluxurilor de plecări/sosiri. Construcția existentă s-a extins de curând cu un pavilion de sosiri și plecări externe pentru curse non schengen.
Ca urmarea a diversificării rutelor și creșterii numărului curselor la sosiri și plecări a crescut numărul utilizatorilor și beneficiarilor acestor curse, spațiile de așteptare și cele destinate operațiunilor de check-in au devenit neîncăpătoare. Prin urmare se impune realizarea unei extinderi a holului de așteptare din fața ghișeelor și realizarea unei copertine de protecție a peronului public din fața aerogării. Cu această ocazie se propune și realizarea unei copertine de protecție la nivelul terasei de la etajul 1 din fața birourilor administrației aeroportului.
În vederea elaborării documentației tehnico-economice pentru realizarea lucrărilor de extindere, RA AEROPORT TRANSILVANIA Tîrgu Mureș, a organizat o procedură de achiziție publică în urma căreia contractul de servicii de proiectare a fost atribuit operatorului economic SC PROIECT SRL din Tîrgu Mureș.
În studiul de fezabilitate proiectantul a propus două variante de realizare a lucrării
după cum urmează:

Varianta 1: presupune realizarea extinderii prin construirea unei structuri la nivelul parterului pe toată lungimea spațiului public de recepție al pasagerilor din fața aerogării incluzând o zonă acoperită și aclimatizată corespunzător. Terasa exterioară circulabilă de la etajul 1 se va proteja cu o copertină realizată din structuri, elemente și materiale de construcție ușoare.
     - Regim de înălțime: Parter+mezanin
     - Suprafața construită extindere: Sc= 250,35 mp
     - Suprafață utilă: Su=225 mp
     - Suprafață reamenajare hol existent: Su = 326,41 mp
     - Suprafață carosabil: S=365 mp
     - Suprafață trotuar: S=150 mp
     - Suprafață peron: S=148,25 mp

Sistem constructiv:
structură metalică de tip cadre cu stâlpi și grinzi din europrofile din oțel, fundații izolate din beton armat, acoperiș într-o pantă pe grinzi și pane din profile metalice, învelitoare din tablă multistrat, termoizolată și tratată anticoroziv, tâmplării din aluminiu cu ruperea continuității în vederea eliminării punților termice, geamuri termopan. Compartimentările se vor realiza din zidărie de cărămidă, plăci de gipscarton, plăci MDF și plăci policarbonat.
Finisaje: pardoseli din granito-gresie și zugrăveli lavabile.
Funcțiunile au fost stabilite conform temei de proiectare cu respectarea prevederilor HG 791/2009 privind condițiile pentru certificarea aeroporturilor civile internaționale sau deschise traficului aerian internațional, după cum urmează:
     - Hol check-in 148,28 mp
     - Grup sanitar femei 12,73 mp
     - Grup sanitar bărbați 13,68 mp
     - Grup sanitar persoane cu dizabilități 8,42 mp
     - Coridor 14,03 mp
     - Windfang 27,83 mp
     - Hol check-in reamenajare 326,40 mp

Principalele categorii de lucrări care se vor executa sunt următoarele:
     - demolarea peretelui cortină exterior la nivelul parterului împreună cu windfangurile și ușile glisante
     - demolarea pereților și corpurilor sanitare din grupurile sanitare existente
     - desfacerea pardoselii de gresie din holul începând de la aliniamentul ghișeelor de check-in
     - demolarea celor două copertine existente din fața aerogării
     - demolarea peronului existent și a rampelor pentru persoane cu handicap
     - fundații pentru stâlpii și pereții noii structuri
     - realizarea noii suprastructuri
     - compartimentări interioare
     - instalații interioare
     - realizarea finisajelor , a pardoselilor, tavanelor false și a tâmplăriilor
     - marcarea și semnalizarea circulației pe fluxurile interioare
     - realizarea copertinei din policarbonat
     - lucrări de tinichigerie (jgheaburi, burlane, șorțuri)
     - vopsitorii structuri metalice
     - lucrări privind racordarea instalațiilor vechi și noi
     - îndepărtarea îmbrăcăminții drumului existent în zona din fața peronului aerogării
     - realizarea lucrărilor de sistematizare verticală și a infrastructurii drumului în zona peronului nou
     - realizarea stratului de uzură a drumului cu beton asfaltic Ba 16

În această variantă, valoarea totală cu TVA (24%) a investiției este de 2.173.327 lei din care C+M: 1.774.194 lei echivalent cu 509.167 Euro din care C+M: 415.658 Euro (1 euro= 4,2684 lei, curs BNR la data de 09.09.2011) cu o durată de execuție de 6 luni.

Varianta 2 presupune realizarea extinderii prin construirea unei structuri de la nivelul parterului până la mezanin pe toată lungimea spațiului public de recepție al pasagerilor din fața aerogării, iar prin înălțarea acoperișului dinspre clădirea existentă se va extinde volumul interior până la cota aticului clădirii existente. Spațiul astfel creat va îngloba și terasa de la etajul 1 pentru care se propune ca și funcționalitate crearea de spațiu public pentru servicii de informare și publicitate în domeniul turismului și promovarea valorilor de patrimoniu cultural, etnografic și geografic ale regiunii. Această opțiune presupune realizarea unei scări de acces de la parter la terasa circulabilă aflată la cota +4,20 m.
În această variantă, valoarea totală cu TVA (24%) a investiției este de 2.552.357 lei din care C+M: 2.081.855 lei echivalent cu 597.966 Euro din care C+M: 487.737 Euro (1 euro= 4,2684 lei, curs BNR la data de 09.09.2011) cu o durată de execuție de 6 luni.
Din cele două variante mai sus prezentate proiectantul propune realizarea variantei 1 care este optimă din punct de vedere tehnic și economic.

Față de cele mai sus prezentate se propune varianta 1 de realizare a investiției la care valoarea totală cu TVA (24%) este de 2.173.327 lei din care C+M: 1.774.194 lei echivalent cu 509.167 Euro TVA din care C+M: 415.658 Euro (1 euro= 4,2684 lei, curs BNR la data de 09.09.2011).

Față de cele motivele mai sus expuse supunem aprobării Consiliului Județean Mureș proiectul de hotărâre anexat.

 

VICEPREȘEDINTE
Cristian Ioan Chirteș
 DIRECTOR EXECUTIV
ing. Márton Katalin