R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 4
din 31 ianuarie 2012
pentru aprobarea măsurilor de amenajare, viabilizare și exploatare a unui spațiu cu destinația de parcare, aferent Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.1012 din 18.01.2012 a Direcției Tehnice și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art.91 alin.1 lit. c si ale art.97 din Legea nr.215/2001 privind administrația publica locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă măsurile de amenajare, viabilizare și exploatare a unui spațiu cu destinația de parcare, aferent Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș, identificat în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, după cum urmează:
- alocarea fondurilor necesare pentru realizarea documentației tehnice și a execuției lucrărilor, din bugetul Consiliului Județean Mureș în valoare de 156.000 lei;
- elaborarea documentației tehnice, pe baza căreia se vor achiziționa lucrările;
- realizarea lucrărilor de prima urgență;
- asigurarea scurgerii apelor pluviale, plombarea gropilor, așternerea din beton asfaltic a stratului de uzură, realizarea marcajelor rutiere și montarea indicatoarelor rutiere conf. SR -1848/ 2008;
- menținerea viabilității și exploatarea spațiului amenajat;
- identificarea și stabilirea măsurilor de organizare a viabilității și a sustenabilității,
cu respectarea dispozițiilor legale.
Art.2. De ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri răspunde Direcția Tehnică și Direcția Economică din cadrul Consiliului Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
 Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr. 1012/18.01.2012
Dosar VII.B/3

EXPUNERE DE MOTIVE
pentru aprobarea măsurilor de amenajare, viabilizare și exploatare a unui spațiu cu destinația de parcare, aferent Spitalului clinic județean de urgență Tîrgu Mureș

Din cele șase amplasamente de parcări, aflate în jurul Spitalului județean de urgență Tîrgu Mureș, parcarea aflată în domeniul public al Județului Mureș este situată în partea stângă a drumului de acces la internări de urgență, Centrul Regional de Transfuzie Sanguine și locuințe A.N.L. Suprafața totală a acestuia este de 3228 mp și este în stare avansată de degradare, fapt care a fost constatat la fața locului și a făcut obiectul unor sesizări cetățenești.
La fața locului s-au constatat:
   - Platforme de beton exfoliate cu gropi în adâncime de 5 - 10 cm,
   - Suprafețe de asfalt fisurate cu gropi în adâncime de 5 - 15 cm,
   - Borduri dislocate, lipsă, sparte,
   - Stagnarea apelor pluviale cauzate de lipsa pantelor și a gurilor de scurgere,
   - Lipsa unui sistem de supraveghere și acces controlat în parcare.
În vederea stabilirii unor soluții corecte și fiabile de reparații, precum și reconfigurarea parcării, pentru asigurarea accesului la obiectivele edificate în decursul anilor în zonă, este necesară întocmirea unei documentații de specialitate în domeniu.
Realizarea lucrărilor efective se propune să fie programată în două etape, având în vedere caracterul lor dependent de avizare, autorizare. Astfel, în prima etapă se va întocmi documentația tehnică și se vor realiza lucrările de reparații curente: asigurarea scurgerii apelor pluviale, refacerea suprafețelor degradate prin plombarea gropilor, așternerea stratului de uzură din beton asfaltic, refacerea bordurilor, a marcajelor și indicatoarelor rutiere.
Pentru asigurarea condițiilor civilizate de parcare, evitarea aglomerației și a ambuteiajelor la intrarea respectiv ieșirea din incintă, în etapa a doua se propune identificarea și aprobarea în condițiile legii a unor măsuri de organizare a viabilității și sustenabilității.
Valoarea estimată a lucrărilor în prima etapă se ridică la 150.000 lei, calculată în baza prețurilor medii, rezultate la lucrări similare, la care se adaugă contravaloarea serviciului de proiectare de 6.000 lei.
Specialiștii Direcției Tehnice și Direcției Economice vor urmăriri în timp eficiența concesionării cât și comportarea lucrărilor realizate.

 

VICEPREȘEDINTE
Ioan Cristian Chirteș
DIRECTOR EXECUTIV, D.T.
Márton Katalin

DIRECTOR EXCUTIV, D.E.
Bartha Iosif