R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 170
din 16 decembrie 2010
privind darea în administrarea R.A "Aeroportul Transilvania - Tîrgu Mureș" a unor imobile ce aparțin domeniului public al județului Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.19.905/15.12.2010 prezentată de Direcția Economică, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile art.12 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia, cu modificările și completările ulterioare,
Luând în considerare prevederile Anexei nr.3 la HG nr.1031/1999 pentru aprobarea Normelor Metodologice privind înregistrarea în contabilitate a bunurilor care alcătuiesc domeniul public al statului și al unităților administrativ-teritoriale, cu modificările ulterioare, și prevederile cap.3 art.13, alin.(3) din Normele Metodologice privind reevaluarea și amortizarea activelor fixe corporale aflate în patrimoniul instituțiilor publice, aprobate prin Ordinul Ministrului Economiei și Finanțelor nr.3471/2008,
În temeiul prevederilor art.91 alin.(1) lit. c), și art.97 alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1.(1) Se aprobă darea în administrarea R.A "Aeroportul Transilvania - Tîrgu Mureș" a unor imobile ce aparțin domeniului public al județului Mureș, cuprinse în Anexa ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.
(2) Imobilele din Anexă vor fi puse de către administrator la dispoziția proiectului" Extinderea pistă de decolare aterizare și platformă de operare pentru aeronave, inclusiv instalații aferente și modernizarea instalațiilor de balizaj pentru apropiere de precizie corespunzătoare categoriei a-II-a OACI".
Art.2.(1) Predarea - preluarea imobilelor prevăzute la art.1 se va face pe bază de Proces verbal de predare - preluare, încheiat între Consiliul Județean Mureș în calitate de predător și R.A "Aeroportul Transilvania - Tîrgu Mureș, în calitate de primitor, în termen de 30 de zile de la data adoptării prezentei hotărâri.
(2) Bunurile imobile ce fac obiectul predării - preluării vor fi înregistrate la Consiliul Județean în contabilitatea de bilanț, iar la R.A " Aeroportul Transilvania -Tîrgu Mureș" într-un cont în afara bilanțului, conform legislației în vigoare.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș și R.A "Aeroportul Transilvania - Tîrgu Mureș", care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.19.905/15.12.2010

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind darea în administrarea R.A "Aeroportul Transilvania - Tîrgu Mureș" a unor imobile ce aparțin domeniului public al județului Mureș

Imobilele - construcții și terenuri cuprinse în Anexa la hotărâre situate în perimetrul aeroportului,fac parte din domeniul public al județului Mureș în baza HG 398/1997 privind trecerea unor regii autonome aeroportuare de sub autoritatea MinisteruluiTransporturilor sub autoritatea consiliilor județene.
La acest patrimoniu inițial s-au adăugat și terenurile achiziționate sau expropriate de Consiliul Județean în localitatea Vidrasău, orașul Ungheni și în localitatea Chirileu, comuna Sînpaul, pentru realizarea lucrărilor de investiții privind extinderea și modernizarea Aeroportului.
Întreaga infrastructură de transport aerian și terenul aferent acesteia se dau în administrare regiei în vederea realizării serviciului public de deservire la sol a aeronavelor.
Predarea - preluarea imobilelor prevăzute în Anexa la hotărâre se va face pe bază de Proces verbal de predare-preluare, încheiat între Consiliul Județean Mureș în calitate de predător și R.A "Aeroportul Transilvania - Tîrgu Mureș, în calitate de primitor, în termen de 30 de zile de la data adoptării prezentei hotărâri.
Bunurile imobile ce fac obiectul predării-preluării vor fi înregistrate la Consiliul Județean în contabilitatea de bilanț, iar la R.A " Aeroportul Transilvania - Tîrgu Mureș"
într-un cont în afara bilanțului, conform legislației în vigoare.
În vederea extinderii pistei și platformei de operare pentru aeronave, precum și a modernizării balizajului, administratorul va pune la dispoziția proiectului bunurile imobile preluate în administrare.
Față de cele prezentate mai sus, supunem spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

 

VICEPREȘEDINTE
Szabó Árpád
  DIRECTOR
Bartha Iosif