R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 167
din 16 decembrie 2010
privind transmiterea unui teren din domeniul public al județului și din administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Justiției

Consiliul Județean Mureș,
Având in vedere Expunerea de motive nr.18.558/19.11.2010 a Direcției Economice, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Ținând cont de solicitarea Ministerului Justiției și a Secretariatului General al Guvernului nr. 24.582/D.N.A./2010 de transmitere a unui teren din domeniul public al județului Mureș în domeniul public al statului,
Având în vedere prevederile art.9 alin (2) din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 42 din Legea nr.7/1998 privind cadastrul și publicitatea imobiliară,
În temeiul prevederilor art.91 alin.(1) lit. c) și art. 97 alin.(1) din Legea administrației publice locale nr.215/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art. 1.(1) Suprafața de teren de 17mp din totalul suprafeței de 1634 mp, înscrisă în CF nr.52604 Sighișoara, nr. cad 52604 (nr. top 934/1) identificată conform Planul de amplasament și delimitare a imobilului cuprins în anexa nr.1, se transmite din domeniul public al județului și din administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Justiției pentru Tribunalul Mureș.
Art.2. Începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, dreptul de administrare al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș asupra suprafeței de teren menționată la art.1, încetează.
Art.3. Se aprobă efectuarea demersurilor de dezmembrare în CF a imobilului înscris în CF nr.52604 Sighișoara, nr. cad 52604 (nr.top.934/1), conform documentației de dezmembrare cuprinsă în anexa nr.2 .
Art.4. Anexele 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.5. Predarea - preluarea terenului se va face prin Proces Verbal încheiat între părțile interesate, în termen de 30 de zile de la data adoptării prezentei hotărâri.
Art.6. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice, Instituției Arhitectului Șef al județului Mureș și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș care răspund de aducerea sa la îndeplinire, precum și Ministerului Justiției.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 18.558/19.11.2010

EXPUNERE DE MOTIVE
privind transmiterea unui teren din domeniul public al județului și din administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Justiției

Imobilul, teren în suprafață de 1634 mp și construcții, situat în Sighișoara, str. Justiției, nr.5, evidențiat în cartea funciară nr.52604 Sighișoara, nr. cad 52604 (nr. top 934/1), face parte din domeniul public al județului Mureș.
În acest imobil își desfășoară activitatea Centrul de Îngrijire și Asistență Sighișoara, instituție publică din subordinea Consiliului Județean și din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.
Prin adresa nr......., Ministerul Justiției a solicitat transmiterea terenului în suprafață de 17mp din terenul în suprafață totală de 1634 mp aferent imobilului mai sus menționat, din domeniul public al județului și din administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Justiției, pentru amplasarea unei centrale termice pentru Judecătoria din Sighișoara, ce funcționează în imobilul din imediata vecinătate a Centrului de Îngrijire și Asistență .
În vederea transmiterii acestui teren în domeniul public al statului s-a întocmit documentația de dezmembrare, anexă la prezenta hotărâre.
Întrucât suprafața de teren solicitată de Ministerul Justiției nu afectează funcționarea Centrului de Îngrijire și Asistență Sighișoara, dar este absolut necesară pentru buna desfășurare a activității Judecătoriei, considerăm că poare fi acceptată solicitarea Ministerului Justiției. Cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, dreptul de administrare al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș asupra acestei suprafețe de teren, încetează.
Predarea - preluarea terenului se va face în termen de 30 de zile de la adoptarea hotărârii, prin proces verbal încheiat între părțile interesate.
Având în vedere motivele expuse, supunem spre dezbatere și aprobare, proiectul de hotărâre anexat.

 

VICEPREȘEDINTE
Szabo Árpád
  DIRECTOR
Bartha Iosif