R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 153
din 25 noiembrie 2010
privind transmiterea unui teren din domeniul public al județului și din administrarea Consiliului Județean Mureș, în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Transporturilor prin Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S. A

Consiliul Județean Mureș,
Având in vedere Expunerea de motive nr. 18.559/19.11.2010 a Direcției Economice și avizul comisiilor de specialitate,
Ținând cont de solicitarea Ministerului Transporturilor nr.18915/2010 de transmitere a unor terenuri din domeniul public al județului Mureș în domeniul public al statului,
Având în vedere prevederile art.9 alin (2) din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia, cu modificările și completările ulterioare,
În temeiul prevederilor art.91 alin.(1) lit. c) și art.97 alin.(1) din Legea administrației publice locale nr.215/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art. 1. (1) Se aprobă transmiterea terenurilor în suprafață totală de 461mp, constând în 2 parcele, una de 281 mp înscrisă în CF nr.2783/N/Ungheni, nr. cad 722/2 și cealaltă de 180 mp, înscrisă în CF nr.2880/N/Ungheni, aferente sensului giratoriu situat pe DN 15 la Km 62+282, din domeniul public al județului și din administrarea Consiliului Județean Mureș în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Transporturilor prin Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A.
(2) Terenurile ce fac obiectul transmiterii sunt evidențiate în Planul de situație, conform anexei ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Predarea - preluarea terenurilor se va face prin Proces Verbal încheiat între părțile interesate, în termen de 30 de zile de la data adoptării prezentei hotărâri.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice, Arhitectului Șef al județului Mureș care răspund de aducerea sa la îndeplinire, precum și Ministerului Transporturilor.

 

VICEPREȘEDINTE
Szabó Árpád
  Contrasemnează
SECRETAR
Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.18.559/19.11.2010

EXPUNERE DE MOTIVE
privind transmiterea unui teren din domeniul public al județului și din administrarea Consiliului Județean Mureș, în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Transporturilor prin Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S. A

Prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.15/2007, obiectivul "Parc Industrial Vidrasău -Tîrgu Mureș" a fost cuprins în domeniul public al județului Mureș.
În cadrul infrastructurii acestui obiectiv, se află și drumul de acces care face legătura între DN 15 și S.C."PARC INDUSTRIAL MUREȘ" SA, situat în localitatea Vidrasău, județul Mureș.
În vederea descongestionării traficului în zonă, sporirea siguranței circulației precum și a fluidizării activității de transport spre drumul de acces la Parcul Industrial, s-a impus amenajarea unui sens giratoriu pe DN 15 la km 62+282.
Lucrarea de "Amenajare a intersecției DN 15 cu drumul de acces la Parc Industrial" a fost realizată în cadrul obiectivului de investiții "Parc Industrial Mureș - Platforma Vidrasău - Ungheni", finalizată în anul 2006, fiind finanțată din fonduri PHARE și guvernamentale.
Întrucât lucrarea s-a realizat pe o porțiune din drumul național DN 15 la km 62+282, reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, împreună cu specialiști din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș au identificat elementele componente ale investiției "Amenajarea intersecției DN 15 cu drumul de acces la Parc Industrial". În urma verificărilor efectuate în teren s-a constatat că 2 parcele de teren, una de 281 mp înscrisă în CF nr.2783/N/Ungheni, nr. cad 722/2 și cealaltă de 180 mp, înscrisă în CF nr.2880/N/Ungheni, care fac parte din domeniul public al județului sunt parte componentă a sensului giratoriu.
Prin adresa nr......Ministerul Transportului ne solicită transmiterea în domeniul public al statului a celor 2 terenuri, părți componente ale sensului giratoriu - obiectiv de interes național, întrucât s-a realizat pe DN 15.
Terenurile ce fac obiectul transmiterii sunt evidențiate în Planul de situație, anexă la hotărâre.
Predarea - preluarea terenurilor se va face în termen de 30 de zile de la adoptarea hotărârii, prin proces verbal încheiat între părțile interesate.
Având în vedere motivele expuse, supunem spre dezbatere și aprobare, proiectul de hotărâre anexat.

 

VICEPREȘEDINTE
Szabó Árpád
  DIRECTOR
Bartha Iosif