R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 146
din 28 octombrie 2010
privind modificarea statului de funcții al Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.16.567 din 22.X.2010 privind modificarea statului de funcții al Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere adresa Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș nr.70/16.09.2010 prin care solicită transformarea unui post din statul de funcții al instituției,
Potrivit prevederilor Legii-cadru nr.330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice,
În temeiul art.91 alin.(1), lit. a și alin.(2), lit.c precum și ale art.97, alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. (1) Statul de funcții al Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.114/12 august 2010, se modifică, prin transformarea postului de administrator patrimoniu, în referent.
(2) Anexa II.6 la HCJM nr.114/2010 se modifică și se înlocuiește cu anexa la prezenta hotărâre, care face parte integrantă din aceasta.
Art.2. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se însărcinează conducerea executivă a Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș.

 

VICEPREȘEDINTE
Szabó Árpád
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
SERVICIUL RESURSE UMANE
Nr. 16.567 din 22.X.2010

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind modificarea statului de funcții al Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș

Prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.114 din 12 august 2010, a fost înființat Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, instituție publică cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Județean Mureș, prin comasarea Școlii de Arte Târgu Mureș cu Centrul Județean de Conservare și Valorificare a Tradiției și Creației Populare Mureș.
Numărul de personal și statul de funcții ale instituției nou înființate, aprobate prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș mai sus amintită, au fost modificate prin anexa 7 la Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.116/26.08.2010, în sensul transformării unui post, cu încadrarea în numărului de personal de 31 anterior aprobat.
Cu privire la funcțiile cuprinse în statul de funcții și salarizarea angajaților menționăm faptul că:
     - în baza prevederilor art.13, alin.(3) din Ordonanța de Urgență nr.118/2006 privind înființarea organizarea și desfășurarea activității așezămintelor culturale, pentru personalul didactic/didactic auxiliar care desfășura activitatea de educație permanentă în cadrul Școlii de Arte Târgu Mureș nivelurile de salarizare se stabileau conform prevederilor Legii nr.128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările și completările ulterioare;
     - nivelul de salarizare pentru personalul din cadrul Centrului Județean de Conservare și Valorificare a Tradiției și Creației Populare era stabilit prin Ordonanța Guvernului nr.10/2008 privind nivelul salariilor de bază și al altor drepturi ale personalului bugetar, respectiv Legea 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.
Postul de administrator patrimoniu, prevăzut la poziția 9 în statul de funcții, aprobat prin anexa 7 la Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.116/26.08.2010 era stabilit și salarizat anterior ca personal didactic auxiliar, însă la momentul actual, întrucât prin sarcinile specifice deservește ambele secții din cadrul Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, nu se mai justifică utilizarea funcției de administrator patrimoniu, conform Statutului personalului didactic.
Pe aceste considerente, sub nr.70/16.09.2010 instituția a solicitat modificarea statului de funcții, în sensul transformării postului de "administrator patrimoniu" în "referent", prevăzut în anexa II/13 - Alte unități bugetare de subordonare centrală și locală... din Legea 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.
Având în vedere cele de mai sus, se supune spre aprobarea proiectul de hotărâre privind modificarea statului de funcții al Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș.

 

PREȘEDINTE,
Lokodi Edita Emőke