R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 137
din 30 septembrie 2010
privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.14719 din 27.09.2010 a Serviciului Resurse Umane, prin care se propune spre aprobare Regulamentul de organizare și funcționare al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Mureș, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 110/12 august 2010 de aprobarea a numărului de personal, a organigramei și statului de funcții pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș
În temeiul art.91 alin.(1), lit. "a" și alin.(2), lit."c" și art.97 din Legea administrației publice locale nr.215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Mureș, în forma și conținutul prevăzut în anexa, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Cu data prezentei, se abrogă Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.79 din 29 mai 2008, privind aprobarea Regulamentul de organizare și funcționare al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Mureș.
Art.3. Prevederile prezentului regulament vor fi aduse la cunoștința personalului din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș, prin grija secretarului județului, a directorilor executivi ai direcțiilor de specialitate și a șefilor de servicii.
Art.4. De ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri răspunde Serviciul Resurse Umane din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr. 14719 din 27.09. 2010
Dosar II/2

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Mureș

În aplicarea prevederilor din anexa la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.63/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr.273/2006 privind finanțele publice locale, precum și pentru stabilirea unor măsuri financiare, cu privire la numărul maxim de posturi, s-a adoptat Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.110/12.08.2010 de aprobarea a numărului de personal, a organigramei și statului de funcții pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș.
Ultimul Regulament de organizare și funcționare al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Mureș a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 79 din 29 mai 2008.
Modificările de structură aprobate prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.110/2010, precum și cele generate de unele modificări ale legislației specifice apărute în intervalul de timp scurs de la aprobarea Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr.79/29.05.2008 impune o actualizare a Regulamentului de organizare și funcționare al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Mureș.
Având în vedere reducerea numărului de posturi din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș, precum și de prevederile art.22 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.34/2009, care suspendă pentru anul 2010 concursurile de ocupare a funcțiilor publice vacante, adoptarea noului regulament creează premise pentru o repartizare mai judicioasă a sarcinilor specifice și respectiv de eficientizării activității instituției.
Având în vedere cele de mai sus, se supune spre dezbatere și analiză proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a aparatului de specialitate al Consiliului Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE,
Lokodi Edita Emöke