R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 101
din 29 iulie 2010
privind aprobarea asocierii Consiliului Județean Mureș cu S.C. E.ON GAZ Distribuție S.A., în vederea realizării lucrărilor de extindere a conductelor de distribuție a gazelor naturale pentru alimentarea amplasamentului "Parc auto pentru sporturi cu motor"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.11239/22.VII.2010, a Direcției Juridice și Administrație Publică, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile art.65 pct.(2) din Legea gazelor nr.351/2004, cu modificările și completările ulterioare, precum și prevederile art.91 alin.(1) lit."c"), alin.(4), lit."a" din Legea nr.215/2001, privind administrația publică locală, republicată,
În temeiul art.97 alin.(1) din Legea nr.215/2001, privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art. 1. Se aprobă asocierea Consiliului Județean Mureș cu S.C. E.ON GAZ Distribuție S.A., în vederea realizării lucrărilor de extindere a conductelor de distribuție a gazelor naturale până la amplasamentul "Parc auto pentru sporturi cu motor", în condițiile contractului de asociere, cuprins în Anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Doamna Lokodi Edita Emőke, Președintele Consiliului Județean Mureș, se împuternicește cu semnarea contractului de asociere, prevăzut la articolul 1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Dezvoltare Regională și Implementare Proiecte, Direcției Economice, Direcției Tehnice, Drumuri, Poduri Județene și Investiții și S.C. E.ON GAZ Distribuție S.A, care vor răspunde de aducerea ei la îndeplinire.

 

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Serviciul Juridic și Contencios
Nr. 11239/22.VII.2010

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea asocierii Consiliului Județean Mureș cu S.C. E.ON GAZ Distribuție S.A., în vederea realizării lucrărilor de extindere a conductelor de distribuție a gazelor naturale pentru alimentarea amplasamentului "Parc auto pentru sporturi cu motor"

În baza H.G.R. nr.1184 din 6 septembrie 2006 a fost aprobată transmiterea din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării în domeniul public al județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș, a terenului în suprafață de 345.912 mp, situat pe teritoriul orașului Ungheni și al comunei Sînpaul.
Terenul, fost Poligon pentru tancuri, este situat la o distanță de peste 2 km de zona locuită, 5 km de Aeroportul Internațional Transilvania Tîrgu Mureș, 4 km de drumul național DN 15 (E 60), 1,70 km de drumul județean DJ 151B și aproape de viitoarea autostradă București - Brașov - Oradea.
În vederea valorificării terenului obținut, a fost realizat un Studiu de fezabilitate pentru construirea unui complex de agrement și sport, intitulat "Parc auto pentru sporturi cu motor".
Prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.142 din 20 octombrie 2008 a fost aprobat proiectul "Parc auto pentru sporturi cu motor" împreună cu toate cheltuielile, precum și inițierea procedurilor pentru depunerea acestuia spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional, Axa Prioritară 5.

În urma declarării ca eligibil a Proiectului, în data de 13 mai 2010 s-a semnat contractul de finanțare nerambursabilă 715/13.05.2010. Astfel, pot fi începute lucrările în vederea realizării investiției.

Pentru asigurarea alimentării cu gaze naturale a amplasamentului "Parc auto pentru sporturi cu motor", se impune realizarea lucrărilor de racordare la rețeaua existentă prin extinderea conductelor de distribuție, în acest sens fiind solicitat aviz de la E.ON GAZ Distribuție S.A.
Consiliul Județean Mureș a efectuat deja lucrările de proiectare pe cheltuială proprie și deține documentația în baza căreia pot fi executate lucrările de extindere. Costurile investiției se ridică la valoarea de 307.098 lei - fără TVA (sumă evaluată/estimată), care intră în cheltuielile eligibile ale Proiectului.
Deși costurile lucrărilor de extindere a conductei de distribuție vor fi suportate integral de Consiliul Județean Mureș, totuși, prin prisma prevederilor art.65 pct.(2) din Legea gazelor nr.351/2004, cu modificările și completările ulterioare, autoritatea publică județeană este obligată să încheie un contract de asociere cu E.ON GAZ Distribuție S.A în vederea administrării și întreținerii conductelor, echipamentelor și instalațiilor aferente.
Astfel s-a întocmit, prin învoiala părților, Contractul de asociere/cofinanțare pentru extinderea conductei de distribuție - anexat prezentei. Contractul are ca obiect asocierea pentru executarea unor lucrări și are ca durată perioada de derularea a lucrărilor. Conform prevederilor contractuale, Consiliului Județean Mureș va asigura finanțarea lucrărilor de execuție, iar mijlocul fix va rămâne în proprietatea Consiliul Județean Mureș, însă va intra în patrimoniul E.ON GAZ Distribuție S.A. cu titlu de drept de administrare, exploatare și întreținere.

Problemele privind eventualele racordări vor fi stabilite prin protocolul de predare care va fi încheiat la terminarea lucrărilor, înainte de punerea în funcțiune a conductei.

În aceste condiții, pentru asigurarea alimentării cu gaze naturale a amplasamentului "Parc auto pentru sporturi cu motor", se impune aprobarea asocierii Consiliului Județean Mureș cu S.C. E.ON GAZ Distribuție S.A. conform Contractului de asociere, anexă la prezentul proiect de hotărâre, pe care-l supunem dezbaterii și aprobării.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke

 

SECRETAR
Paul Cosma