R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 90
din 24 iunie 2010
privind închirierea unor spații din imobile ce aparțin domeniului public al județului Mureș, aflate în administrarea Spitalului Clinic Județean Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Având in vedere Expunerea de motive nr.8391/21.06.2010 a Direcției Economice, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În conformitate cu prevederile art.11 și ale art.14 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia,
În temeiul art.91 alin.(1) lit."c" și art.97 alin. (1) din Legea administrației publice locale nr.215/2001, republicată,

hotărăște:

Art.1. (1) Se aprobă închirierea prin licitație publică, pe o perioadă de 3 ani, a unor spații din imobile ce aparțin domeniului public al județului Mureș, aflate în administrarea Spitalului Clinic Județean Mureș.
(2) Spațiile menționate la alin. (1) sunt identificate în Anexele nr. 1 -12.
(3) Spitalului Clinic Județean Mureș, actualul administrator al imobilelor mai sus menționate, îi revine competența organizării licitației și încheierii actului juridic în sensul prevederilor alin.(1).
Art.2. Anexele 1- 12 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice și Spitalului Clinic Județean Mureș care răspunde de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 8391/21.06.2010

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind închirierea unor spații din imobile ce aparțin domeniului public al județului Mureș, aflate în administrarea Spitalului Clinic Județean Mureș

Imobilele în care își desfășoară activitatea Spitalul Clinic Județean Mureș, fac parte din domeniului public al județului în baza Hotărârii de Guvern nr.867/2002 privind trecerea unor imobile din domeniul privat al statului și din administrarea Ministerului Sănătății și Familiei în domeniul public al județelor și în administrarea consiliilor județene respective, fiind administrate de către Spitalul Clinic Județean Mureș în baza HCJM nr. 7/2009.
Întrucât, prin HCJ nr.102/2007 au fost modificate prevederile art. 2 din HCJ nr.34/2003 privind darea în administrare a imobilelor preluate în domeniul public județean în baza HGR nr.867/2002, în sensul că terenurile și clădirile transmise în administrare pot fi folosite în vederea desfășurării propriilor activități, acestea neputând face obiectul unor acte juridice încheiate de titularii dreptului de administrare cu agenți privați, precum închirierea, concesionarea, comodatul, asocierea în participațiune, darea în folosință sau diverse parteneriate, Spitalul Clinic Județean Mureș prin adresa nr.4830/21.05.2010, ne solicită acordul pentru închirierea unor spații din incinta acestor imobile pentru amplasarea unor automate cafea, a unui chioșc de ziare, produse alimentare și de patiserie.
În adresa mai sus menționată ne specifică locațiile spațiilor care fac obiectul închirierii, destinația, precum și suprafața acestor spații.
Spațiile în cauză sunt identificate în cele 12 ANEXE care fac parte integrantă din hotărâre.
Potrivit art.14 din din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia, închirierea bunurilor din domeniul public al județului se aprobă prin hotărâre a consiliului județean, iar contractul de închiriere se încheie de către titularul dreptului de proprietate sau de administrare.
În acest sens propunem închirierea pe o perioadă de trei ani, prin licitație publică a spațiilor având destinația propusă de către Spitalul Clinic Județean Mureș, actualul administrator, căruia îi revine competența organizării licitației și încheierii contractului de închiriere.
Ținând cont de motivele expuse, supunem spre analiză și aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

 

DIRECTOR
Bartha Iosif

 

VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Szabo Árpád