R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 87
din 27 mai 2010
privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici ai investiției "Alimentare cu energie electrică la amplasamentul depozitului zonal de deșeuri din localitatea Sînpaul, județul Mureș"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.7988/25.05.2010 a Direcției Tehnice Drumuri, Poduri Județene și Investiții privind investiția "Alimentare cu energie electrică la amplasamentul depozitului zonal de deșeuri Sînpaul, județul Mureș,"precum și avizul comisiilor de specialitate,
Potrivit prevederii art.44 din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare,
În temeiul prevederilor art.97 alin (1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1 Se aprobă documentația tehnico-economică a investiției "Alimentare cu energie electrică la amplasamentul depozitului zonal de deșeuri din localitatea Sînpaul, județul Mureș" cu indicatorii tehnico-economici în valoare totală de 832.680 lei din care C+M 438.580 lei echivalent cu 199.139 Euro din care C+M: 104.888 Euro (1 euro= 4,1814 lei curs BNR pentru data 14.05.2010), conform devizului general cuprins în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2 Finanțarea investiției se va asigura din bugetul local.
Art.3 Pentru realizarea investiției răspunde Direcția Tehnică Drumuri, Poduri Județene, Investiții cu asistența direcțiilor de specialitate din cadrul Consiliului Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr. 7988 /25.05.2010
Dosar nr.VII/C2

EXPUNERE DE MOTIVE
privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici ai investiției "Alimentare cu energie electrică la amplasamentul depozitului zonal de deșeuri din localitatea Sînpaul, județul Mureș"

În cadrul proiectului "Sistem integrat de gestiune a deșeurilor la nivelul județului Mureș", finanțabil în cadrul POS Mediu, axa 2, va fi realizat un depozit ecologic zonal pe amplasamentul aflat în proprietatea publică a județului, situat pe raza comunei Sânpaul (zona Fodora), la o distanță de aproximativ 2,5 km de șoseaua E 60 care face legătura intre Tîrgu Mureș și Cluj-Napoca.
Având în vedere faptul că aducerea utilităților electrice necesare funcționării depozitului, până lângă amplasament, nu face parte din categoria cheltuielilor eligibile în cadrul proiectului, realizarea lor revenind în sarcina beneficiarului proiectului, respectiv Consiliul Județean Mureș.
Etapele premergătoare execuției lucrărilor de alimentare cu energie electrică a amplasamentului constau în realizarea următoarelor documentații tehnice: studiu de soluție/fezabilitate și proiect tehnic de execuție. Aceste documentații pot fi realizate numai de către persoane fizice / juridice autorizate de către Agenția Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Respectând prevederile OUG nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii contractul de proiectare a fost atribuit SC GLOBEN SRL din Tîrgu Mureș.
Conform documentației tehnice elaborată de proiectant și a avizului tehnic de racordare nr.70301003035/12.05.2010, eliberat de SC Electrica SA Tg-Mures, pentru alimentarea consumatorului sunt necesare următoarele lucrări energetice:
- racord 20 kV în lungime de cca. 150 m din linia Ungheni - Cipău, cu înlocuirea stâlpului de racord cu un stâlp special tip SC 15014. LEA (linia electrică aeriană) proiectată se va amplasa pe trei stâlpi de beton care se vor amplasa la marginea drumului de acces spre utilizator.
- linie de medie tensiune si post de transformare in anvelopa; pentru realizarea acesteia se va prelungi linia de 20 kV de la stâlpul nr. 3 , pe stâlpi de beton proiectați, la marginea drumului de acces pana la stâlpul nr. 10, în lungime de 490 m, unde se va realiza o trecere în LES(linie electrică subterană) 20 kV în lungime de 538 m pentru a subtraversa viitoarea autostradă și liniile de înalta tensiune existente. În continuare se va realiza o trecere în LEA (linii electrice aeriene) 20 kV pe un stâlp tip SC 15014 și se va continua traseul LEA până la stâlpul nr.20, în lungime de 638 m unde se va coborî din nou in LES (linii electrice subterane) 20 kV in lungime de 162 m, pana la postul de transformare în anvelopă proiectat situat la utilizator.
Durata de realizare a lucrării estimată de proiectant este de 3 luni.

Față de cele prezentate se propune aprobarea documentației tehnico-economice a investiției "Alimentare cu energie electrică la amplasamentul depozitului zonal de deșeuri din localitatea Sînpaul, județul Mureș" cu indicatorii tehnico-economici în valoare totală de 832.680 lei din care C+M 438.580 lei echivalent cu 199.139 Euro din care C+M: 104.888 Euro (1 euro= 4,1814 lei curs BNR pentru data 14.05.2010).

 

VICEPREȘEDINTE
Cristian Chirteș

 

DIRECTOR
ing. Márton Katalin