R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 77
din 29 aprilie 2010
privind modificarea componenței Autorității Teritoriale de Ordine Publică

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr. 5164 din 19.04.2010, precum și avizul comisiei de specialitate,
În conformitate cu prevederilor art.17, alin.2 și alin.3 din Legea nr.218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, coroborat cu prevederile art.7 și art.9 din Regulamentul de organizare și funcționare a Autorității Teritoriale de Ordine Publică aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.787/2002,
Luând în considerare adresa nr. 101.333/07.04.2010 a Inspectoratului de Poliție Județean Mureș privind numirea persoanei care să îndeplinească atribuțiile specifice funcției de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș,
În temeiul prevederilor art.97 alin(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată,

hotărăște:

Art.1. Se constată încetarea de drept a calității de membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș a domnului chestor de poliție Căbulea Ioan Nicolae.
Art.2. Se validează desemnarea ca membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș a domnului comisar șef de poliție Pescari Valentin, șef al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.
Art.3. Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 145/2008 privind validarea desemnării membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș se va modifica în mod corespunzător.
Art.4. Prezenta hotărâre se va comunica Instituției Prefectului - Județul Mureș, Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș și persoanelor nominalizate.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
PREȘEDINTE
Nr. 5164/19.04.2010
Dosar IV C/1

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind modificarea componenței Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș

În temeiul prevederilor art.17, alin.2 și alin.3 din Legea nr.218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române și ale art.7 și art.8 din Regulamentul de organizare și funcționare a Autorității Teritoriale de Ordine Publică, aprobat prin H.G. nr.787/2002, Consiliul Județean Mureș prin Hotărârea nr.145/2008 a validat desemnarea membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș.
Potrivit prevederilor art.9, alin. 1 și 2 din Hotărârea Guvernului nr.787/2002 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a autorității teritoriale de ordine publică, calitatea de membru al autorității teritoriale de ordine publică se pierde în cazul în care titularul nu mai îndeplinește funcția care a determinat desemnarea sa, iar membrii care și-au pierdut această calitate vor fi înlocuiți de alte persoane, desemnate și validate în prima ședință a consiliului județean.
Prin adresa nr. 101.333/07.04.2010, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș ne-a comunicat că, începând cu data de 01.04.2010 domnul comisar șef de poliție Pescari Valentin a fost numit în funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, prin ordin al Ministrului Administrației și Internelor, în urma promovării examenului organizat la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române.
Având în vedere cele menționate mai sus, propunem aprobarea proiectului de hotărâre anexat privind:
- constatarea încetării de drept a calității de membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș a domnului chestor de poliție Căbulea Ioan Nicolae;
- validarea desemnării ca membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș a domnului comisar șef de poliție Pescari Valentin, șef al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.
Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.145/2008 privind validarea desemnării membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș se va modifica în mod corespunzător.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke