R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 64
din 29 aprilie 2010
privind aprobarea aderării unor unități administrativ teritoriale la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AQUA INVEST MUREȘ

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive numărul nr.5646/21.04.2010 a Direcției Dezvoltare Regională, Implementare Proiecte privind aprobarea aderării unor unități administrativ teritoriale la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AQUA INVEST MUREȘ, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile art.8, alin.(2) lit.c și art.10 din Legea nr.51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice și ale art. 10 din Legea nr. 241/2006 privind serviciul de alimentare cu apă și canalizare,
Având în vedere prevederile art.13 din Statutul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară AQUA INVEST MUREȘ,
În temeiul art.11, art. 91 alin. (1) lit e) și alin. (6) lit. c), art. 97 din Legea nr. 215/ 2001, privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se încuviințează aderarea la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AQUA INVEST MUREȘ, a următoarelor unități administrativ teritoriale: comunele Breaza și Fărăgău din județul Mureș.
Art.2. Se mandatează doamna Lokodi Edita Emőke - reprezentantul Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Asociației, pentru a vota în cadrul Adunării Generale, în sensul celor menționate la art.1 și a semna actul adițional la Actul constitutiv al Asociației.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Asociației de Dezvoltare Intercomunitară AQUA INVEST MURES.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Dezvoltare Regională,
Implementare Proiecte
Nr.5646/21.04.2010

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea aderării unor unități administrativ teritoriale
la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AQUA INVEST MUREȘ

Prin Hotărârea nr. 130/2007, Consiliul Județean Mureș a aprobat participarea județului Mureș, în calitate de membru fondator la constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară AQUA INVEST MUREȘ (ADI).
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AQUA INVEST MUREȘ s-a constituit în 7 aprilie 2008 cu un număr de 30 membri. Ulterior au aderat la aceasta un număr de 21 unități administrativ teritoriale, în prezent Asociația având un număr de 51 membri.
În vederea conformării la normele de mediu, alte două unități administrativ teritoriale solicită aderarea: comunele Breaza și Fărăgău din județul Mureș. Prin dobândirea calității de membru ADI, aceștia vor putea beneficia de operarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare de către Operatorul Regional respectiv de investiții în sistemul mai sus amintit.

Conform art. 13 din Statutul ADI AQUA INVEST MUREȘ "Asociația poate accepta noi membri, cu acordul tuturor asociaților și cu încheierea unui act adițional la prezentul statut, prin care noii membri sunt menționați în preambulul statutului."

Având în vedere cele de mai sus, propunem spre adoptare proiectul de hotărâre privind aprobarea aderării comunelor Breaza și Fărăgău la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AQUA INVEST MUREȘ.

 

Văzut
PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke

Văzut
Șef serviciu
Călin Suciu

Văzut
Director
Valer Bățaga