R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN


HOTĂRÂREA NR. 63
din 29 aprilie 2010
privind aprobarea cooperării între Consiliul Județean Mureș și Studioul Regional de Radio Tîrgu Mureș în vederea organizării celei de-a X-a ediții a Proiectului "CARAVANA BICICLETA"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr. 4512/21.04.2010 a Direcției Juridice și Administrație Publică, la proiectul de hotărâre pentru aprobarea cooperării între Consiliul Județean Mureș și Studioul Regional de Radio Tîrgu Mureș în vederea organizării celei de-a X-a ediții a Proiectului "CARAVANA BICICLETA", precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere dispozițiile art.91 alin. (6) lit. "a" din Legea administrației publice locale nr.215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare,
În temeiul art. 97, alin. (1) din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă cooperarea între Consiliul Județean Mureș și Studioul Regional de Radio Tîrgu Mureș pentru organizarea celei de-a X-a ediții a Proiectului "CARAVANA BICICLETA", în condițiile prevăzute de Convenția de cooperare cuprinsă în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Se împuternicește doamna Lokodi Edita Emőke, președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.
Art.3. (1) Hotărârea se publică în Monitorul Oficial al Județului Mureș și se comunică Instituției Prefectului Județul Mureș, Studioului Regional de Radio Tîrgu-Mureș și Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș.
(2) De executarea prezentei hotărâri răspunde Direcția Economică.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr. 4512 din 21.04.2010

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea cooperării între Consiliul Județean Mureș și Studioul Regional de Radio Tîrgu Mureș în vederea organizării celei de-a X-a ediții a Proiectului "CARAVANA BICICLETA"

Prin adresa înregistrată la Consiliul Județean Mureș cu nr.4512/26.03.2010, Studioul Regional de Radio Tîrgu Mureș solicită Consiliului Județean Mureș sprijin pentru desfășurarea Proiectului "CARAVANA BICICLETA", ediția a zecea.
"Caravana Bicicleta" organizată în fiecare an de Studioul Regional de Radio Târgu Mureș, prin traversarea aproximativ a 100 de localități, își propune vizitarea unor locuri din aria de acoperire, un mod inedit și mult mai apropiat de întâlnire cu ascultătorii.
La fiecare ediție participanții la Caravană s-au întâlnit cu ascultătorii Radio Târgu Mureș, au aflat părerea lor despre emisiunile realizate, au făcut relatări în direct zilnic, au realizat interviuri și au fost invitați la alte posturi de radio și TV din zonă. În fiecare an, Caravana a parcurs peste 500 de km.
De-a lungul timpului "Caravana Bicicleta" având ca un prim obiectiv sensibilizarea populației față de problemele ce decurg din integrarea omului în mediul înconjurător, s-a bucurat de sprijinul autorităților, respectiv a Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile și a Consiliului Național al Audiovizualului.
Anul 2010 marchează ediția jubiliară a Caravanei. Acest eveniment, cu importanță deosebită pentru organizatori și pentru ascultătorii Radio Tîrgu Mureș, se vrea a fi un punct de referință în istoria Caravanei, ocazie cu care se vor vizita obiective turistice naturale și culturale și se vor promova trasee cicloturistice în județele parcurse: Brașov, Covasna, Harghita, Sibiu și Mureș.
Se vor străbate aproape 100 de localități, pe un itinerar de 528 de km, făcând relatări în direct în limbile română, maghiară și germană.
După cele zece zile de traseu, Caravana se va "muta" în eter, timp de o lună de zile, în emisiunile Radio Tîrgu Mureș, urmând a se face o retrospectivă a Caravanei realizată cu ajutorul înregistrărilor din timpul derulării proiectului.
De asemenea, echipa Caravanei va realiza un material video - sinteză a celor zece ani împliniți de "Caravana Bicicleta" - a cărui proiecție va avea loc după reîntoarcerea din circuit, în prezența ascultătorilor Radioului Tîrgu Mureș, a membrilor Caravanei, a sponsorilor, partenerilor și a colegilor din Radio Tîrgu Mureș și ai celor din presa scrisă și audio-vizuală.
Costurile pe care le implică organizarea acestei manifestări se ridică la o valoare estimativă de 10.950 lei, sumă detaliată pe două categorii de cheltuieli, așa cum rezultă din Anexa nr. 2 la Convenția de cooperare.
Considerăm că prin acțiuni de acest gen putem promova eficient imaginea județului Mureș, contribuind la conștientizarea populației asupra protejării mediului înconjurător, a patrimoniului natural, precum și a celui arhitectonic din județ, menținerea la un nivel cât mai scăzut a poluărilor prin utilizarea unui mijloc de deplasare nepoluant, dar și dezvoltarea cicloturismului prin diversificarea ofertei și prin stimularea practicării unui stil de viață sănătos.
Recunoscând oportunitatea promovării județului Mureș din punct de vedere cultural și turistic, având în vedere prevederile art. art.91 alin.(6) lit. "a" din Legea administrației publice locale nr.215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora consiliile județene pot încheia convenții de cooperare cu alte persoane juridice, în vederea finanțării și realizării unor acțiuni comune, vă rugăm să aprobați participarea Consiliului Județean Mureș la organizarea Proiectului "CARAVANA BICICLETA", ediția 2010, potrivit proiectului de hotărâre alăturat și convenției care face parte integrantă din acesta, urmând ca în calitate de partener, Consiliul Județean Mureș să contribuie cu suma de 2000 lei.
Față de toate considerentele mai sus arătate, propunem adoptarea proiectului de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE,
LOKODI EDITA EMŐKE

 

SECRETAR,
PAUL COSMA