R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 58
din 29 aprilie 2010
pentru acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. " Parc Industrial Mureș" S.A, privind administrarea societății

Consiliul Județean Mureș,
Analizând Expunerea de motive nr. 5808/23.IV.2010 a Direcției Economice, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile HCJ nr.43/2005 privind numirea reprezentantului Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C " Parc Industrial Mureș" S.A,
În conformitate cu prevederile art.2 alin.a) și b)din Contractul de reprezentare nr.14058/2005 încheiat între Consiliul Județean Mureș , în calitate de reprezentat și d-na Maria Șerban , în calitate de reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C." Parc industrial Mureș" S.A,
În temeiul prevederilor art. art.91 alin.(1), lit."a" și art.97, alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se acordă un mandat special d-nei Maria Șerban, reprezentantă a Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C "Parc Industrial Mureș" S.A, în vederea îndeplinirii următoarelor sarcini:
- să voteze la următoarea ședință AGA desemnarea unui nou membru în Consiliul de Administrație, în urma demisiei d-lui Pop Nicolae Valentin, care a îndeplinit funcția de reprezentant în Consiliul de Administrație al Consiliului Local al Comunei Sînpaul.
- să voteze la următoarea ședință AGA ca profitul net realizat de societate pe anul 2009 să fie reinvestit pentru achiziția de teren, în vederea extinderii societății, sens în care directorul general al SC "Parc Industrial Mureș" S.A va fi împuternicit cu efectuarea tuturor demersurilor pentru achiziția terenului, conform legii.
Art.2. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean și d-nei Maria Șerban, reprezentant A.G.A la SC " Parc Industrial Mureș" S.A, care răspunde de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 5808/23.IV.2010

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre pentru acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. " Parc Industrial Mureș" S.A, privind administrarea societății

Consiliul Județean Mureș, în calitate de acționar majoritar la S.C "Parc Industrial Mureș" S.A, este reprezentat în Adunarea Generală a Acționarilor , conform HCJ nr.43/2005, de către d-na Maria Șerban.
În baza hotărârii menționate mai sus, între Consiliul Județean Mureș, în calitate de reprezentat și d-na Maria Șerban, în calitate de reprezentant, s-a încheiat Contractul de reprezentare nr.14058/2005.
Conform prevederilor art. 2 ale contractului de mai sus, d-na Maria Șerban este mandatată să îndeplinească atribuțiile care , conform Statutului societății aparțin Adunării Generale Ordinare.
Printre acestea se numără cele referitoare la aprobarea bilanțului și repartizarea profitului societății , precum și alegerea administratorilor sau cenzorilor(alineatele a) și b) din art.2).
Conducerea S.C " Parc Industrial Mureș" S.A , prin adresa nr. 190/2010 ne înștiințează asupra Deciziei nr.2/15.04.2010 a Consiliului de Administrație (atașată în copie), în care s-au stabilit diferite măsuri de administrare a societății. Punctele 4 și 5 din Decizie reprezintă propuneri de înlocuire a unui membru din Consiliul de administrație , precum și propunerea de repartizare a profitului net al societății, atribuții ce sunt de competența Adunării Generale a Acționarilor.
În acest sens, se propune Consiliului Județean să acorde d-nei Maria Șerban, reprezentant în AGA la S.C. Parc Industrial Mureș S.A, un mandat special , pentru îndeplinirea următoarelor sarcini:
- să voteze la următoarea ședință AGA desemnarea unui nou membru în Consiliul de administrație, în urma demisiei d-lui Pop Nicolae Valentin, care a îndeplinit funcția de reprezentant în Consiliul de Administrație al Consiliului Local al comunei Sînpaul.
- să voteze la următoarea ședință AGA ca profitul net realizat de societate pe anul 2009 să fie reinvestit pentru achiziția de teren, în vederea extinderii societății, sens în care directorul general al SC "Parc Industrial Mureș" S.A va fi împuternicit cu efectuarea tuturor demersurilor pentru achiziția terenului, conform legii.

 

VICEPREȘEDINTE
Szabo Árpád

 

DIRECTOR
Bartha Iosif