R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 42
din 25 martie 2010
privind acceptarea unei donații

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr. 3321/17.03.2010 a Direcției Juridice și Administrație Publică, la proiectul de hotărâre pentru acceptarea unei donații, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere dispozițiile art. 7 din Legea privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia nr. 213/1998, cu modificările și completările ulterioare, și ale art. 813 și următoarele din Codul civil, precum și dispozițiile art. 91, alin. (1) lit. "c" și "d" coroborate cu cele ale art. 121, alin. (3) din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare
În temeiul art. 97 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1.(1) Se acceptă donația Doamnei Annemarie Verweyen, domiciliată în 41065 Mönchengladbach, str. Reyerhütte nr. 32 b, Germania, constând în 214 cărți pentru copii, editate în limba germană, în valoare de 3205 lei (775,69 €), conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
(2) Se împuternicește directorul Bibliotecii Județene Mureș - Doamna Avram Monica să semneze contractul de donație și să preia bunurile prevăzute la alin. (1).
Art.2. Bunurile prevăzute la art.1, alin. (1) devin proprietate publică a județului Mureș și vor fi date în administrarea Bibliotecii Județene Mureș, cu sediul în municipiul Tîrgu-Mureș, str. George Enescu, nr. 2.
Art.3.(1) Hotărârea se publică în Monitorul Oficial al județului Mureș și se comunică Instituției Prefectului Județul Mureș, Bibliotecii Județene Mureș și Direcției Economice.
(2) De executarea prezentei hotărâri răspund Direcția Economică și Biblioteca Județeană Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr. 3321 din 17.03.2010

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind acceptarea unei donații

Biblioteca Județeană Mureș a primit Oferta de donație, formulată de Doamna Annemarie Verweyen, domiciliată în 41065 Mönchengladbach, str. Reyerhütte nr. 32 b, Germania, constând în 214 cărți pentru copii, editate în limba germană, în valoare de 3205 lei (775,69 €).
Potrivit dispozițiilor Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu completările și modificările ulterioare, precum și ale Regulamentului de organizare și funcționare a Bibliotecii Județene Mureș, în colecțiile acesteia, ca bibliotecă de tip enciclopedic, pusă în slujba comunității locale și județene, pot intra și documente care provin din donații oferite de persoane fizice sau juridice, române sau străine.
Conform Regulamentului de organizare și funcționare, una dintre principalele atribuții ale Bibliotecii Județene Mureș este completarea curentă și retrospectivă a colecțiilor, activitate ce poate fi realizată, printre altele, și prin primirea de donații, ca modalitate tradițională de completare a fondului de carte.
Din Oferta de donație a Doamnei Annemarie Verweyen reiese că intenția acesteia este doar de îmbogățire a colecțiilor de carte deținute de Biblioteca Județeană Mureș, fiind de acord ca această instituție să preia, să gestioneze și să promoveze colecția, să o pună la dispoziția publicului, fără a avea pretenții materiale de formulat în schimbul publicațiilor donate.
Având în vedere dispozițiile art. 7 din Legea privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia nr. 213/1998, cu modificările și completările ulterioare, ale art. 91, alin. (1) lit. "c" și "d" coroborate cu cele ale art. 121, alin. (3) din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cele ale art. 813 și următoarele din Codul civil, preluarea de către Biblioteca Județeană Mureș a publicațiilor donate este posibilă numai în urma acceptării prealabile a ofertei de donație de către Consiliul Județean Mureș și în baza unei împuterniciri exprese date în acest sens.
Față de toate considerentele mai sus arătate, propunem adoptarea proiectului de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke

 

SECRETAR
Paul Cosma