R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 35
din 25 februarie 2010
privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției "Înlocuire conductă de transport apă potabilă în zona localității Sînpetru de Cîmpie, județul Mureș "și stabilirea unor măsuri în vederea executării acesteia

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr. 1891 din 17.II.2010 a Direcției Tehnice Drumuri, Poduri Județene si Investiții privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției "Înlocuire conductă de transport apă potabilă în zona localității Sînpetru de Cîmpie, județul Mureș " și stabilirea unor măsuri în vederea executării acesteia, avizele comisiilor de specialitate, precum și dispozițiile din art. 15 a contractului de concesiune nr. 4992/29.07.1999,
Potrivit prevederilor art.44 din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare,
În temeiul prevederilor art.91 alin.1 lit. d si ale art.97 din Legea nr.215/2001 privind administrația publica locala, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă obiectivul de investiții "Înlocuire conductă de transport apă potabilă în zona localității Sînpetru de Cîmpie, județul Mureș."
Art.2. Se aprobă indicatorii tehnico - economici a investiției "Înlocuire conductă de transport apă potabilă în zona localității Sînpetru de Cîmpie, județul Mureș ", în valoarea totală de 310.750 lei din care C+M 254.007 lei, echivalent cu 76.034 euro din care C+M 62.150 euro, (1 euro= 4,087 lei ), conform Devizului General întocmit de S.C. Compania Aquaserv S.A., cuprins în anexă, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.3. (1) S.C. Compania Aquaserv S.A. va realiza investiția în calitate de concesionar, cu respectarea dispozițiilor OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesionare de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii. Finanțarea investiției se va realiza prin transfer din bugetul Consiliului Județean Mureș, în măsura prezentării actelor justificative ale lucrărilor realizate.
(2) Premergător realizării investiției și în perioada execuției lucrărilor, în raport cu Consiliului Județean Mureș, S.C. Compania Aquaserv S.A. îi revin următoarele obligații :
- să prezinte spre avizare Președintelui Consiliului Județean Mureș documentația de atribuire a contractului de achiziție publică de lucrări;
- să solicite și să numească în calitate de membru al comisiei de evaluare a ofertelor și al comisiei de recepție la terminarea lucrărilor, un reprezentant al Consiliului Județean Mureș;
- să depună lunar sau ori de câte ori i se solicită, informări asupra stadiului execuției lucrărilor.
Art.4. Mijloacele fixe rezultate se vor înscrie în domeniul public al județului Mureș și se vor da în concesiune operatorului regional prin încheierea unui act adițional la contractul de concesiune nr.4992/29.07.1999, pentru care Consiliul Județean Mureș a aprobat cesionarea prin Hotărârea nr.70/29 mai 2008.
Art.5. De realizarea investiției răspunde S.C. Compania Aquaserv S.A. în baza art.15 din contractul de concesiune. nr.4992/29.07.1999, cu asistența direcțiilor de specialitate din Consiliul Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr. 1891 /17.II.2010
Dosar VII.C/3

EXPUNERE DE MOTIVE
privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției "Înlocuire conductă de transport apă potabilă în zona localității - Sînpetru de Cîmpie județul Mureș " și stabilirea unor măsuri în vederea executării acesteia.

Tronsonul propus pentru înlocuire face parte din conducta de aducțiune Pogăceaua - Sărmașu, ( aflat în patrimoniul public al județului Mureș, poziția nr. 362 din H.G. nr. 964/202), pe raza comunei Sînpetru de Cîmpie. Conducta este realizată din oțel Dn 300 mm și are o vechime de 30 ani. Vechimea și degradarea accentuată a conductei determină avarii repetate, pierderi de apă însemnate și implicit, întreruperea frecventă a furnizării apei potabile la cca. 10.000 consumatori.
În perioada ianuarie 2008 - ianuarie 2010 din cauza avariilor repetate s - au efectuat un număr de 34 intervenții, pentru care a fost necesară întreruperea furnizării apei tuturor consumatorilor pe tronsonul Pogăceaua - Sărmașu.
Aceste intervenții au determinat operatorul, S.C. Compania Aquaserv S.A să verifice minuțios starea conductei, constatând un grad avansat de uzură, cu preponderență pe trei tronsoane, ce totalizează 500 ml.
Considerăm necesară, execuția în regim de urgență a lucrărilor de înlocuire a celor trei tronsoane deoarece la apariția altor spărturi va fi imposibilă intervenția rapidă și asigurarea apei potabile, ajungând la situația de a sista furnizarea apei.
Investiția se va realiza pe responsabilitatea operatorului regional, S.C. Compania Aquaserv S.A, cesionarul contractului de concesiune nr 4992/29.07. 1999, în baza art.15 din contract, aprobat prin Hotărâre CJM nr. 70/29 mai 2008.
Finanțare investiției se va asigura din bugetul Consiliului Județean Mureș, prin transfer, către S.C. Compania Aquaserv S.A, în măsura prezentării actelor justificative ale lucrărilor realizate.
Premergător realizării investiției și în perioada execuției lucrărilor, în raport cu Consiliului Județean Mureș, S.C. Compania Aquaserv S.A. îi revin următoarele obligații :
- să prezinte spre avizare Președintelui Consiliului Județean Mureș documentația de atribuire a contractului de achiziție publică de lucrări;
- să solicite și să numească în calitate de membru al comisiei de evaluare a ofertelor și al comisiei de recepție la terminarea lucrărilor, un reprezentant al Consiliului Județean Mureș;
- să depună lunar sau ori de câte ori i se solicită, informări asupra stadiului execuției lucrărilor;
Valoarea investiției de înlocuire a conductei pe lungime de 500 ml este de 310.750 lei din care C+M 254.007 lei (prețuri februarie 2010) , echivalent cu 76.034 euro din care C+M 62.150 euro, conform devizului general estimativ, anexat, elaborat de S.C. Compania Aquaserv S.A.
Față de cele prezentate se propune aprobarea indicatorilor tehnico - economici a investiției "Înlocuire conductă de transport apă potabilă în zona localității Sînpetru de Cîmpie , județul Mureș "și a unor măsuri în vederea executării acesteia.

 

VICEPREȘEDINTE
Ioan Cristian Chirteș

DIRECTOR, D.T.D.P.J.I.
Márton Katalin

DIRECTOR, D.E.
Bartha Iosif