R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 34
din 25 februarie 2010
privind numirea reprezentanților Consiliului Județean Mureș în Consiliul Consultativ al Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând adresa nr. 462/28.01.2010 a Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, Expunerea de motive nr. 1331/16.02.2010 a Direcției Juridice și Administrație Publică privind numirea reprezentanților Consiliului Județean Mureș în Consiliul Consultativ al Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, precum și avizul comisiilor de specialitate,
În conformitate cu prevederilor art. 186 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare,
În temeiul prevederilor art.97 alin(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se numesc, ca reprezentanți ai Consiliului Județean Mureș, în Consiliul Consultativ al Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș următorii:
     1. Tanțoș Florentina, consilier, Direcția Economică - Serviciul Buget, Finanțe și Venituri;
     2. Kakasi András - consilier juridic, Direcția Juridică și Administrație Publică - Serviciul Juridic și Contencios.
Art.2. Prezenta hotărâre se comunică persoanelor nominalizate și Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, care va răspunde de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
PREȘEDINTE
Nr.1331/16.02.2010
Dosar IV B/7

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind numirea reprezentanților Consiliului Județean Mureș în Consiliul Consultativ al Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș

Potrivit prevederilor Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare, în cadrul spitalelor publice funcționează un consiliu consultativ, un consiliu etic, un consiliu medical și un consiliu științific, pentru spitalele clinice și institutele și centrele medicale clinice.
Consiliu consultativ are rolul de a dezbate principalele probleme de strategie și de organizare și funcționare a spitalului și de a face recomandări managerilor spitalului în urma dezbaterilor.
Potrivit prevederilor art.186, alin.2, lit. c) din componența consiliului consultativ trebuie să facă parte și 2 reprezentanți ai Consiliului Județean, dintre care unul specialist în finanțe publice locale. Membrii consiliului consultativ al spitalului public se numesc prin ordin al ministrului sănătății publice după nominalizarea lor de către instituțiile publice.
Prin adresa nr.462/28.01.2010, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, solicită să nominalizăm doi reprezentanți din partea Consiliului Județean Mureș pentru a fi desemnați membrii în cadrul consiliului consultativ.
Având în vedere cele de mai sus, propunem ca autoritatea deliberativă să desemneze 2 reprezentanți, ca membrii în Consiliul Consultativ al Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, dintre care unul să fie specialist în finanțe publice.
Ca urmare a celor menționate, propunem spre aprobare proiectul de hotărâre privind numirea reprezentanților Consiliului Județean Mureș în Consiliul Consultativ al Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke