R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 32
din 25 februarie 2010
pentru aprobarea participării Consiliul Județean Mureș la programul "Bienala de Grafică 2010"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr. 2534/22.02.2010 a Direcției Economice pentru aprobarea participării Consiliul Județean Mureș alături de Consiliul Județean Covasna și Consiliul Județean Harghita la programul "Expoziția de grafică bienală din Bazinul Carpatic", precum și avizul comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art. 91, alin. (6), litera "c" și ale art. 97, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă participarea Consiliul Județean Mureș alături de Consiliul Județean Covasna și Consiliul Județean Harghita la organizarea programului "Bienala de Grafică 2010", eveniment ce va avea loc în perioada 17 mai - 30 iulie 2010, în municipiul Sfântul Gheorghe.
Art.2. Se aprobă contribuția Consiliului Județean Mureș la organizarea programului cu suma de 5000 lei și asigurarea fără plată a spațiului expozițional în Tîrgu-Mureș.
Art. 3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș care răspunde de aducerea sa la îndeplinire, precum și Consiliului Județean Harghita.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.2534/22.02.2010

EXPUNERE DE MOTIVE
pentru aprobarea participării Consiliul Județean Mureș la programul "Bienala de Grafică 2010"

Prin adresa înregistrată la Consiliul Județean Mureș cu nr. 2593/2010, Președintele Consiliul Județean Harghita, domnul Borboly Csaba, invită Consiliul Județean Mureș să participe la organizarea unui eveniment internațional inițiat de Centrul Cultural și de Creație Lăzarea, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Harghita - Concursul de Grafică Bienală.
Acest eveniment va avea loc în județul Harghita la Centrul Cultural și de Creație Lăzarea, în perioada 17 mai - 30 iulie 2010 și se va desfășura sub patronatul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, cu participarea domnului ministru Kelemen Hunor.
Prima bienală de grafică din bazinul Carpatic va întruni graficieni din Slovacia, Ungaria și România, oferind artiștilor posibilitatea de a alege o formă de evoluție individuală, pentru promovarea spiritului de competiție iar deschiderea evenimentului va avea loc la Muzeul Județean din Sf. Ghorghe.
Acțiunile organizate vor fi promovate prin mijloace mass-media iar lucrările vor fi selectate la Centrului Cultural și de Creație Lăzarea, județul Harghita, respectiv în sălile expoziționale din Sf. Gheorghe și Tîrgu-Mureș. Expoziția definește grafica tradițională, având în vedere interpretarea individuală, în contextul a două secțiuni: grafică tradițională și experimente de grafică. Se acceptă doar creațiile imprimate de xilogravură, linogravură, aquaforte, aquatinta, mezzotinta, litografie, serigrafie.
Întrucât se solicită doar participarea graficienilor consacrați și studenți în nume propriu și nu prin intermediul asociațiilor profesionale sau diferite ONG-uri, concurenții se pot înscrie cu trei lucrări ale căror dimensiuni nu pot depăși 100x70 cm. Termenul până la care lucrările pot fi depuse este 18 aprilie 2010.
Costurile pe care le implică organizarea acestei manifestări se ridică la suma de 80.000 lei și sunt susținute de mai multe persoane juridice, cu implicarea consiliilor județene Harghita, Covasna și Mureș, Consiliului Județean Mureș revenindu-i o contribuție de 5000 lei.
Considerăm că prin această acțiune putem promova eficient imaginea județului Mureș prin susținerea tinerilor talentați în domeniul artei creatoare de valoare în societate.
Recunoscând oportunitatea promovării județului Mureș din punct de vedere cultural și turistic, propunem spre aprobare proiectului de hotărâre privind participarea Consiliului Județean Mureș la realizarea programului "Bienala de Grafică 2010".

 

DIRECTOR ECONOMIC
Bartha Iosif

 

VAZUT
VICEPREȘEDINTE
Szabó Arpád