R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 21
din 25 februarie 2010
pentru modificarea Anexei la HCJ nr.42/2001, privind însușirea inventarului domeniului public al județului Mureș, cu modificările și completările ulterioare

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr. 2502 /19.II.2010 prezentată de Direcția Economică, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile Legii nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia, cu modificările și completările ulterioare,
În temeiul prevederilor art.91 alin.(1) lit. c), și art.97 alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Anexa la HCJ nr.42/2001 privind însușirea inventarului bunurilor care fac parte din domeniul public al județului Mureș, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
- poziția nr.237,"Clădiri+Punct de comandă tip 0-1952, protecție civilă", coloana (4) "Elemente de identificare", va avea următorul cuprins: " Tîrgu Mureș, str.Köteles Samuel, nr.33, imobil cu 10 corpuri, din care: 2 clădiri P+1, pe fundație de beton, cu zidărie de cărămidă, șarpantă din lemn și acoperiș țiglă, clădire birouri P, pe fundație de beton, cu zidărie din cărămidă acoperită cu placă beton, 2 barăci din lemn, un corp-atelier, magazie, garaj în clădire P, construită pe fundație de beton, cu zidărie din cărămidă, acoperită cu plăci de azbociment, 1 corp garaj în clădire P, din beton, 1 depozit semiîngropat, 1 adăpost subteran și teren aferent în suprafață de 2.850mp identificat în CF nr.90863 Tîrgu Mureș și 1 corp P pe fundație de beton, cu zidărie din cărămidă, șarpantă din lemn și învelitoare din țiglă cu teren în suprafață de 232mp, identificat în CF nr.92433/N Tîrgu Mureș";
- poziția nr.356,"Centrul de Îngrijire și Asistență Glodeni", coloana (4) "Elemente de identificare", va avea următorul cuprins: "Comuna Glodeni, nr.369, jud. Mureș, construcții tip Parter, pe fundații de beton, zidărie din cărămidă, acoperite cu țiglă, dotate cu utilități (apă, curent electric, gaz metan și telefon) și teren aferent în suprafață de 15.940 mp-CF nr.180 Glodeni."
Art.2. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș, Arhitectului-Șef și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.2502/19.02.2010

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre pentru modificarea Anexei la HCJ nr. 42/2001, privind însușirea inventarului domeniului public al județului Mureș, cu modificări și completări ulterioare

Inventarul bunurilor din domeniul public al județului Mureș, s-a efectuat în baza Legii nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia și a Normelor Tehnice de aplicare aprobate prin HGR nr.548/1999, și a fost însușit de Consiliul Județean prin HCJ nr.42/12 iulie 2001.
Acesta, împreună cu inventarele municipiilor, orașelor și comunelor a fost înaintat Guvernului României și a fost atestat prin HGR nr.964/2002.
Ulterior, domeniul public județean a suferit modificări și completări , fiind actualizat prin HCJ nr.34/27.03.2008, când Anexa la HCJ nr.42/2001 s-a înlocuit cu o nouă anexă, dându-se bunurilor o nouă numerotare.
Din eroare, la poziția nr.237 care cuprinde imobilul situat în Tîrgu Mureș, str.Köteles Samuel, nr.33, a fost omis corpul de clădire folosit ca depozit la Serviciul de Protecție Civilă(depozit ALA), în prezent cu destinație de birouri pentru Serviciul Salvamont și Agenția pentru Dezvoltare Regională - ADR "CENTRU".
Cu ocazia inventarierii anuale, s-a constatat că acest corp de clădire figura în contabilitatea instituției ca depozit A.L.A. dar nu făcea parte din lista bunurilor ce aparțin domeniului public al județului Mureș, motiv pentru care se propune includerea acestuia în inventarul bunurilor ce fac parte din domeniul public al județului Mureș, împreună cu terenul aferent, în suprafață de 232mp.
La poziția nr. 356 din Anexa la HCJ nr.34/2008 este inventariat imobilul în care își desfășoară activitatea Centrul de Îngrijire și Asistență din comuna Glodeni.
Întrucât imobilul este în curs de retrocedare, la data actualizării domeniului public al județului nu erau finalizate măsurătorile pentru întocmirea documentației cadastrale în vederea stabilirii părții de imobil care face obiectul retrocedării și evidențierii în Cartea Funciară a cotei părți care rămâne în proprietatea județului.
În urma măsurătorilor de precizie a rezultat că imobilul are o suprafață totală de 15.940mp, sens în care propunem corectarea suprafeței de teren aferentă imobilului.
În aceste condiții, se impune corectarea celor două poziții din inventarul domeniului public al județului.
Având în vedere cele prezentate mai sus, supunem spre analiză și aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

 

VICEPREȘEDINTE
Szabo Árpád

 

DIRECTOR
Bartha Iosif