R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 14
din 28 ianuarie 2010
privind încetarea de drept a raportului de serviciu al domnului Ilieș Ioan, director la Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Mureș și numirea în această funcție, prin transfer în interesul serviciului, a doamnei Sava Codruța

Consiliului Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.1014 din 21.01.2010, cu privire la încetarea de drept a raportului de serviciu al domnului Ilieș Ioan, director la Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Mureș și numirea în această funcție, prin transfer în interesul serviciului, a doamnei Sava Codruța, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile art.98, alin.(1) lit."d" din Legea nr.188/1999, privind Statutul funcționarilor publici, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cele ale art.87, alin.(2) lit. "c" și respectiv ale art.90, alin.(1), lit."a" din acest act normativ,
Luând în considerare dispoziția directorului general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș nr.38/14.01.2010,
În temeiul prevederilor art.91 alin.(1) lit. "a" și alin.(2) lit. "e", art.97 alin.(1) din Legea administrației publice locale nr.215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare

hotărăște:

Art.1. Se constată îndeplinirea cumulativă, de către domnul Ilieș Ioan, director la Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Mureș a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare și pe cale de consecință, încetarea de drept a raportului de serviciu al acestuia, urmând ca, încetarea activității domnului director să aibă loc începând cu data de 31 ianuarie 2010.
Art.2. Începând cu data de 1 februarie 2010, doamna Sava Codruța, director general adjunct la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, se numește prin transfer în interesul serviciului, în funcția de director al Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Mureș.
Art.3. Drepturile salariale ale doamnei Sava Codruța se vor stabilit prin dispoziție a președintelui Consiliului Județean Mureș, conform prevederilor legale în vigoare.
Art.4. Prezenta hotărâre va fi comunicată: Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Instituției Prefectului - Județul Mureș, domnului Ilieș Ioan, doamnei Sava Codruța, Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Mureș și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr. 1014 din 21.01. 2010

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind încetarea de drept a raportului de serviciu al domnului Ilieș Ioan, director la Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Mureș și numirea în această funcție, prin transfer în interesul serviciului, a doamnei Sava Codruța

Domnul Ilieș Ioan, director la Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Mureș, instituție ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Mureș a îndeplinit cumulativ, în luna septembrie 2009, condițiile de vârstă standard și stagiul minim de cotizare pentru pensionare prevăzute de Legea nr.19/2000 privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările și completările ulterioare.
Articolul 98, alin.(1), lit."d" din Legea nr.188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care reglementează situațiile în care raportul de serviciu al funcționarilor publici încetează de drept prevede că, raporturile de serviciu încetează de drept "la data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, după caz, la data comunicării deciziei de pensionare pentru limită de vârstă ori invaliditate a funcționarului public, potrivit legii".
Astfel, încetarea raportului de serviciu se produce prin efectul legii în momentul "îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare", situație în care, acordul angajatorului pentru continuarea activității, prevăzut la art.41 alin.(5) din Legea nr.19/2000 nu poate produce efecte juridice.
Întrucât condițiile prescrise de art.98 alin.(1) lit."d" din Legea nr.188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată, cu modificările și completările ulterioare, s-au îndeplinit cumulativ la data de 20 septembrie 2009, se supune spre aprobare proiectul de hotărâre privind încetarea de drept a raportului de serviciu al domnului Ilieș Ioan, director al Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Mureș, urmând ca încetarea activității funcționarului public în cauză să aibă loc cu data de 31 ianuarie 2010.
Constatarea cazului de încetare de drept a raportului de serviciu se face prin act administrativ al persoanei care are competența legală de numire în funcția publică. Actul administrativ prin care s-a constatat încetarea de drept a raporturilor de serviciu se comunică Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, în termen de 10 zile lucrătoare de la emiterea lui.
Art. 56, litera "b" din Legea nr.188/1999 republicată privind Statutul funcționarilor publici, cu modificările și completările ulterioare prevede ca, modalitate de modificare a raportului de serviciu "transferul". Conform prevederilor art.90 din actul normativ mai sus amintit transferul se poate face într-o funcție publică pentru care sunt îndeplinite condițiile specifice prevăzute în fișa postului:
" în interesul serviciului;
" la cererea funcționarului public.
Sub nr.607/14 ianuarie 2010, conducerea Consiliului Județean Mureș, a solicitat Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș transferul în interesul serviciului, pe funcția publică devenită vacantă prin încetarea activității domnului Ilieș Ioan a doamnei Sava Codruța, director general adjunct la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, începând cu data de 01.02.2010. Transferul în interesul serviciului a fost aprobat prin dispoziția directorului general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș nr.38/2010, cu acordul scris al funcționarului public transferat.
În conformitate cu prevederile art.91, alin(1) litera "a" și respectiv ale alin.(2) lit."e" din Legea administrației publice locale nr.215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare, consiliul județean "numește sancționează și dispune suspendarea, modificarea și încetarea raporturilor de serviciu … în condițiile legii pentru conducătorii instituțiilor și serviciilor publice de interes județean".
Având în vedere cele de mai sus, se supune spre aprobare proiectul de hotărâre privind încetarea de drept a raportului de serviciu al domnului Ilieș Ioan, director la Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Mureș și numirea în această funcție, prin transfer în interesul serviciului, a doamnei Sava Codruța începând cu data de 1 februarie 2010.

 

PREȘEDINTE,
Lokodi Edita Emöke