R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 5
din 28 ianuarie 2010
pentru stabilirea unor măsuri în vederea aplicării dispozițiilor Hotărârii Guvernului României nr.1609/2009

Consiliului Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr. 1294 din 27.I.2010, la proiectul de hotărâre pentru stabilirea unor măsuri în vederea aplicării dispozițiilor Hotărârii Guvernului României nr.1609/2009, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile art.4 din Hotărârea Guvernului nr.1609/2009 privind înființarea camerelor agricole județene, prin reorganizarea oficiilor/centrelor de consultanță agricolă județene, aflate în subordinea Agenției Naționale de Consultanță Agricolă,
Luând în considerare dispoziția președintelui Consiliului Județean Mureș nr.14/18.01.2010, pentru constituirea unui grup de lucru în vederea punerii în aplicare a dispozițiilor Hotărârii Guvernului nr.1609/2009,
În temeiul prevederilor art.91 alin.(1) lit. "a" și alin.(2) lit. "b", art.97 alin.(1) din Legea administrației publice locale nr.215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare

hotărăște:

Art.1. Camera Agricolă Județeană Mureș, rezultată din reorganizarea Oficiului Județean de Consultanță Agricolă Mureș, constituie serviciu public descentralizat în subordinea Consiliului Județean Mureș și în coordonarea tehnico-metodologică a Agenției Naționale de Consultanță Agricolă.
Art.2. Se aprobă protocolul de predare-preluare, întocmit în aplicarea prevederilor art.4 din Hotărârea Guvernului nr.1609/2009 privind înființarea camerelor agricole județene, prin reorganizarea oficiilor/centrelor de consultanță agricolă județene, conform anexei, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.3. Protocolul încheiat în condițiile art.2 nu constituie o obligație a Consiliului Județean Mureș de a prelua/transfera la Camera Agricolă Județeană Mureș întregul personal existent și/sau de menținere a structurii actuale a instituției.
Art.4. În termen de 30 de zile de la data adoptării prezentei hotărâri Consiliul Județean Mureș va aproba organigrama, statele de funcții și regulamentul de organizare și funcționare a Camerei Agricole Județene, în funcție de nivelul de suficiență a subvențiilor alocate de la bugetul de stat în condițiile art.1, alin.(3) din HGR 1609/2009 și de necesitățile obiective fundamentate în concret.
Art.5. Se mandatează președintele Consiliului Județean Mureș să semneze protocolul de predare-preluare prevăzut la art.2 din prezenta hotărâre.
Art.6. Grupul de lucru, constituit prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Mureș nr.14/18.01.2010, va analiza și va face propuneri scrise Consiliului Județean Mureș cu privire la atribuțiile suplimentare, conducerea, structura organizatorică și statele de funcții, precum și cu privire la structura serviciilor specifice prin care se constituie veniturile proprii ale camerelor agricole județene, cuantumul tarifelor și modalitățile de încasare și utilizare a fondurilor, cu respectarea legislației în vigoare.
Art.7. Prezenta hotărâre va fi comunicată la: Oficiul Județean de Consultanță Agricolă Mureș, Direcția Juridică și Administrație Publică, Direcția Economică și grupului de lucru menționat la art.6 din prezenta hotărâre.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMANIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr. 1294 din 27.I.2010

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre pentru stabilirea unor măsuri în vederea aplicării dispozițiilor Hotărârii Guvernului României nr.1609/2009

În cadrul procesului de descentralizare a activității serviciilor publice și reorganizare a unor autorități și instituții publice, Guvernul României a adoptat Hotărârea Guvernului României nr.1609/2009 privind înființarea camerelor agricole județene, prin reorganizarea oficiilor/centrelor de consultanță agricolă județene, aflate în subordinea Agenției Naționale de Consultanță Agricolă.
Potrivit acestui act normativ camerele agricole județene se înființează prin reorganizarea oficiilor/centrelor de consultanță agricolă județene. Instituțiile nou înființate sunt instituții publice descentralizate, cu personalitate juridică în subordinea Consiliului Județean și în coordonarea tehnico-metodologică a Agenției Na?ionale de Consultanță Agricolă, finanțate din venituri proprii și subvenționate de la bugetul de stat.
În cadrul procedurilor ce trebuie urmate potrivit Hotărârii Guvernului României nr.1609/2009, consiliile județene urmează să încheie protocoale de predare-preluare cu Oficiul Județean de Consultanță Agricolă prin care să se stabilească numărul de posturi, drepturi și obligații, în termen de 30 de zile.
După aprobarea prin hotărâre a Consiliului Județean Mureș a protocolului de predare-preluare, membrii grupului de lucru, constituit în acest scop prin Dispoziția președintelui Consiliului Județean Mureș nr.14/18.01.2010, vor analiza și vor face propuneri motivate Președintelui Consiliului Județean Mureș în vederea supunerii spre aprobare autorității deliberative, a propunerilor cu privire la atribuțiile suplimentare, structura organizatorică, statele de funcții ale camerelor agricole județene, precum și cele referitoare la structura serviciilor specifice prin care se constituie veniturile proprii ale acesteia, cuantumul tarifelor și modalitățile de încasare și utilizare a fondurilor.
Având în vedere cele de mai sus, se supune spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre pentru stabilirea unor măsuri în vederea aplicării dispozițiilor Hotărârii Guvernului României nr.1609/2009.

 

PREȘEDINTE,
Lokodi Edita Emöke