R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 3
din 28 ianuarie 2010
privind darea în administrare a unui corp din imobilul situat în Reghin, str. Castelului, nr.12, către Preventoriul TBC Gornești

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.1080/2010, prezentată de Direcția Economică, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile art.12 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia,
În temeiul prevederilor art.91 alin.(1) lit. c), și art.97 alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. (1) Se aprobă darea în administrare a Corpului "A3" din imobilul ce aparține domeniului public județean, situat în Reghin, str.Castelului, nr.12, evidențiat în Planul de situație din Anexa nr.1, către Preventoriul TBC Gornești, în vederea funcționării instituției.
(2) Datele de identificare ale corpului de imobil sunt prezentate în Anexa nr.2.
Art.2. (1) Predarea corpului de imobil de la art.1 se va face prin Proces-verbal de predare-primire, încheiat între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Mureș, în calitate de predător și Preventoriul TBC Gornești, în calitate de primitor, în termen de 30 de zile de la data adoptării prezentei hotărâri.
(2) Dreptul de administrare al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș asupra corpului de imobil, menționat la alin.(1), încetează la data încheierii Procesului-verbal de predare-primire.
Art.3. Anexele nr.1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.4. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș și Preventoriului TBC Gornești, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMANIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.1080/22.I.2010

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre
privind darea în administrare a unui corp din imobilul situat în Reghin, str.Castelului, nr.12, către Preventoriul TBC Gornești

Preventoriul TBC Gornești își desfășoară activitatea în imobilul fost "Castel Teleki", preluat din domeniul privat al statului în domeniul public al județului Mureș, în baza HG nr.867/2002 .
Ulterior preluării, în luna iunie 2006, imobilul a fost retrocedat vechiului proprietar, cu drept de afectațiune publică, conform legii, până la 5 ani.
Deși chiria calculată de proprietar respectă prevederile legale, este mult prea mare și nu poate fi suportată de bugetul propriu al instituției, așa după cum ne informează managerul Preventoriului, prin adresa nr. 271/2009, atașată în copie.
Având în vedere cuantumul mare al chiriei, precum și faptul că perioada de "grație" a celor 5 ani se apropie de final, instituția solicită sprijin pentru atribuirea altei locații de funcționare.
În acest sens, a fost identificat un corp disponibil din imobilul ce face parte din domeniul public al județului Mureș, situat în Reghin, str. Castelului, nr. 12, imobil în care funcționează Centrul de Plasament, fiind administrat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului.
În aceste condiții, se propune retragerea dreptului de administrare a D.G.A.S.P.C. asupra corpului de imobil evidențiat în Planul de situație și ale cărui date de identificare sunt prezentate în anexele nr.1 și 2 la proiectul de hotărâre alăturat și transmiterea acestuia în administrarea Preventoriului TBC Gornești, pentru funcționarea instituției.
Ulterior preluării, corpul de imobil va fi reabilitat.
Având în vedere cele prezentate mai sus, se propune aprobarea proiectului de hotărâre alăturat.

 

VICEPREȘEDINTE
Szabo Árpád

 

DIRECTOR
Bartha Iosif