R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 145
din 20 decembrie 2007
privind aprobarea trecerii în folosință gratuită, către Agenția Națională pentru Locuințe, a terenului în suprafață de 1246 mp, situat în Tîrgu Mureș, str. Gheorghe Marinescu - Zonă Spital Clinic Județean, în vederea amplasării unui bloc de locuințe pentru medicii rezidenți

Consiliul Județean Mureș,
Având in vedere Expunerea de motive nr.17177/13.12.2007 a Direcției Economice, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În conformitate cu prevederile art. 21 alin (1) din Legea nr.152/1998 - privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe,
În temeiul Dispoziției nr.253 din 20.XI.2007 a președintelui Consiliului Județean Mureș, ale prevederilor art.91 alin.(1) lit."c"și lit." f" și art.97 alin.(1) din Legea administrației publice locale nr.215/1991, republicată,

hotărăște:

Art. 1. (1) Se aprobă trecerea în folosință gratuită pe perioada derulării investiției, a unei suprafețe de teren de 1246 mp, din imobilul înscris în CF nr.95396/N Tîrgu Mureș, având nr. top 1926/2/1/1/1/1/1/1/1/1/1/1/1/3 și nr. cad 3260, situat în Tîrgu Mureș, str. Gheorghe Marinescu, nr.50, către Agenția Națională pentru Locuințe, în vederea realizării unui bloc de locuințe P+4E în regim de închiriere, pentru medicii rezidenți, cuprins în programul MLPAT de construcții de locuințe pentru tineri.
(2) Terenul trecut în folosința gratuită a Agenției Naționale pentru Locuințe, potrivit alin.(1) se identifică în anexa care face parte din prezenta hotărâre.
Art. 2. De îndeplinirea prezentei hotărâri răspunde Direcția Economică și Serviciul Urbanism si Amenajarea Teritoriului.
Art. 3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice , Serviciului Urbanism și Amenajarea Teritoriului și Agenției Naționale pentru Locuințe.

 

VICEPREȘEDINTE
Alexandru Petru Frătean
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.17177/13.12.2007

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea trecerii în folosință gratuită, către Agenția Națională pentru Locuințe, a terenului în suprafață de 1246 mp, situat în Tîrgu Mureș, str. Gheorghe Marinescu - Zonă Spital Clinic Județean, în vederea amplasării unui bloc de locuințe pentru medicii rezidenți

Terenul în suprafață de 1246 mp, situat în Tîrgu Mureș, str. Gheorghe Marinescu - Zonă Spital Clinic Județean, în imediata vecinătate a blocului ANL, face parte din imobilul evidențiat în cartea funciară nr.95396/N Tîrgu Mureș, având nr. top 1926/2/1/1/1/1/1/1/1/1/1/1/1/3 și nr. cad 3260.
Autoritatea de Sănătate Publică Mureș și Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș ne sesizează în mai multe rânduri că o mare parte a medicilor rezidenți care au ales centrul universitar Tîrgu Mureș pentru tradiția și renumele școlii de aici, datorită imposibilității asigurării unor spații de locuit au formulat cereri de detașare solicitând transferul în alte centre universitare mai apropiate de domiciliile lor.
Astfel, în anul 2006, aproximativ 250 de rezidenți au ales centrul universitar Tîrgu Mureș, însă din motivele invocate anterior, 60 dintre ei s-au transferat în alte centre universitare.
Autoritatea de Sănătate Publică Mureș ne informează că în prezent sunt înregistrate 50 de cereri de această natură, dintr-un număr de 230 medici rezidenți din anul I.
Datorită acestei situații îngrijorătoare pentru medicina târgumureșeană, atât Autoritatea de Sănătate Publică Mureș cât și Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș, au cerut sprijin Consiliului Județean, în găsirea unor soluții.
În acest sens, Consiliul Județean a identificat terenul în suprafață de 1246 mp, în zona Spitalului Clinic Județean, în imediata vecinătate a blocului ANL și a solicitat Agenției Naționale pentru Locuințe, construirea unui bloc P+4E, în regim de închiriere, pentru medicii rezidenți.
Terenul necesar amplasării acestui bloc de locuințe, cuprins în programul MLPAT de construcții de locuințe pentru tineret, subprogramul privind construcția locuințelor în regim de închiriere, de care pot beneficia medicii rezidenți, se transmite în folosință gratuită pe perioada derulării investiției către Agenția Națională pentru Locuințe, conform prevederilor art. 21 alin (1) din Legea nr.152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe,
Având in vedere motivele expuse, supunem spre analiză și aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

 

DIRECTOR,
Bartha Iosif

 

VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza