R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 124
din 29 noiembrie 2007
pentru aprobarea Actului adițional la Memorandumul de Înțelegere privind implementarea proiectului "Centrul de Sprijin Social pentru Romi"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.15593 din 21.11.2007 la proiectul de hotărâre pentru aprobarea Actului adițional la Memorandumul de Înțelegere privind implementarea proiectului "Centrul de Sprijin Social pentru Romi" precum și avizele comisiilor de specialitate,
Ținând cont de prevederile Strategiei Naționale de Îmbunătățire a Situației Romilor, aprobată prin H.G. nr. 430/2001,
În baza prevederilor Dispoziției nr. 253/20.XI.2007 a Președintelui Consiliului Județean Mureș și în temeiul prevederilor art.91 alin(5) lit. "a" și art.97 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă Actul adițional la Memorandumul de Înțelegere privind implementarea proiectului "Centrul de Sprijin Social pentru Romi", conform anexei care face parte din prezenta hotărâre.
Art. 2. Domnul Alexandru P. Frătean, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, se împuternicește cu semnarea Actului adițional la Memorandumul de Înțelegere privind implementarea proiectului "Centrul de Sprijin Social pentru Romi", prevăzut la art.1.
Art. 3. De aducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri răspunde Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.
Art. 4. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare - PNUD România, Uniunii Democratice a Romilor și Țiganilor și Fundației CASROM.

 

VICEPREȘEDINTE
Alexandru Petru Frătean
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr. 15593/21.11.2007

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre pentru aprobarea Actului adițional la Memorandumul de Înțelegere privind implementarea proiectului "Centrul de Sprijin Social pentru Romi"

Prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 46 din 11.05.2006 a fost aprobată Convenția de cooperare cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare - PUND România, în vederea înființării "Centrului de Sprijin Social pentru Comunitățile de Romi".
Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare - PUND România a alocat pentru acest proiect suma de 87.000 USD și a finanțat salariile echipei locale timp de 11 luni, respectiv până la data de 30 octombrie 2007. Consiliul Județean Mureș a asigurat spațiul necesar desfășurării activității în suprafață de 80 mp. în imobilul aflat în domeniul public al județului situat în Târgu Mureș, str. Revoluției, nr. 45 și a susținut costurile lunare cu utilitățile (apă, gaze, telefon, electricitate).
Prin adresa transmisă în data de 19.11.2007 de către Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare - PNUD România se propune Consiliul Județean Mureș încheierea unui Act adițional la Memorandumul de Înțelegere privind implementarea proiectului "Centrul de Sprijin Social pentru Romi", pentru a fi aduse unele modificări și completări.
Având în vedere cele menționate propunem modificarea prevederilor art.5 al Memorandumului de Înțelegere, în sensul că PNUD va asigura costurile necesare funcționării Centrului până la data de 31 decembrie 2007 și anume: costuri de renovare/reparații, costuri cu bunuri si echipamente, salarii pe durata a 13 luni (2 asistenți sociali, 1 consilier medical, 1 instructor IT, 1 consilier antreprenorial, 1 coordonator local), alte costuri (seminarii, ateliere de lucru etc.).
De asemenea, propunem modificarea prevederilor articolului 6 al Memorandumului de Înțelegere, în sensul că, Consiliul Județean Mureș va acorda sprijin PNUD în vederea recrutării și selectării echipei locale a proiectului.
În vederea continuării activităților proiectului, Consiliul Județean Mureș va asigura salarizarea a cel puțin 2 membri ai echipei (1 asistent social, 1 consilier medical) și celelalte costuri necesare funcționării Centrului (costuri cu utilitățile, consumabile) pe o perioada de cel puțin 1 an după încetarea finanțării oferită de PNUD, începând cu 1 ianuarie 2008.
Având în vedere cele prezentate, propunem Consiliului Județean aprobarea Actului adițional la Memorandumul de Înțelegere privind implementarea proiectului "Centrul de Sprijin Social pentru Romi", conform celor menționate.

 

p. PREȘEDINTE
Vicepreședinte
Alexandru P. Frătean

 

SECRETAR
Ioan Togănel