R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 112
din 31 octombrie 2007
privind transmiterea dreptului de administrare asupra unui teren proprietate publică a județului Mureș, către Centrul de Educație Incluzivă nr.1 Tîrgu Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Având in vedere Expunerea de motive nr. 13873/18.10.2007 a Direcției Economice,
În conformitate cu prevederile art. 12 din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică si regimul juridic al acesteia, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art. 91 și art.97 alin.(1) din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locala,republicată,

hotărăște:

Art. 1. (1) Se aproba transmiterea dreptului de administrare asupra terenului în suprafață de 908,24 mp, proprietate publică a județului Mureș, situat în Tîrgu Mureș, B-dul 1 Decembrie 1918, nr.40-42, înscris în CF nr.95866/ N, către Centrul de Educație Incluzivă nr.1 Tîrgu Mureș, în vederea realizării proiectului de extindere a școlii.
(2) Datele de identificare ale terenului sunt prezentate in Planul de amplasament și delimitare a imobilului cuprins în anexa ce face parte integranta din prezenta hotărâre.
Art.2. Pe baza Planul de amplasament și delimitare a imobilului prevăzut la art.1 alin.(2), Instituția Arhitectului Șef va întocmi documentația de dezmembrare a terenului.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice, Serviciului Urbanism și Amenajarea Teritoriului, precum și Centrului de Educație Incluzivă nr.1 Tîrgu Mureș care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.13873/18.10.2007

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind transmiterea dreptului de administrare asupra unui teren proprietate publică a județului Mureș, către Centrul de Educație Incluzivă nr.1Tîrgu Mureș

Prin adresa nr.1153/2007, Centrul de Educație Incluzivă nr.1Tîrgu Mureș, instituție subordonată Consiliului Județean, a solicitat atribuirea terenului în suprafață de 908,24 mp aflat în imediata vecinătate a curții școlii, pentru extinderea clădirii Centrului școlar.
În acest sens i s-a alocat prin buget suma necesară pentru întocmirea studiului de fezabilitate.
Pentru realizarea proiectului de execuție și a extinderii clădirii se vor accesa fonduri structurale.
În acest an școlar, datorită lipsei spațiilor, vor funcționa cîte două clase de elevi cu deficiențe severe într-o singură încăpere, despărțite prin perdeluțe.
Terenul în cauză este împrejmuit, având acces din curtea școlii și a aparținut Centrului școlar fiind folosit în scop educativ.
În anul 2002 cînd s-a întocmit documentația de întabulare a școlii, din eroare acest teren a fost omis, motiv pentru care a fost cuprins în documentația cadastrală a Clinicii Maxilofacială, C.F nr.95866/N, întrucât o latură a acestui teren se află în vecinătatea Clinicii.
De aceea, pentru a fi dat în administrarea școlii, în vederea realizării investiției, este necesară întocmirea documentației de dezmembrare a acestui teren din C.F nr.95866/N, pe baza Planului de amplasament și delimitare cuprins în Anexa la prezenta hotărâre.
Având în vedere solicitarea Centrului de Educație Incluzivă nr.1 Tîrgu Mureș și motivele expuse, se propune aprobarea proiectului de hotărâre anexat.

 

DIRECTOR
Bartha Iosif

 

VICEPREȘEDINTE
Emil Groza