R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 107
din 27 septembrie 2007
privind cuprinderea în domeniul public al județului Mureș a unor imobile în care funcționează Centre de îngrijire și asistență și Centre de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică, ce fac parte din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș și transmiterea dreptului de administrare

Consiliul Județean Mureș,
Analizând Expunerea de motive a Direcției economice nr.12538/20.09.2007, precum și avizele comisiilor de specialitate, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În conformitate cu prevederile H.G nr.1434/2004 privind atribuțiile și Regulamentul-cadru de organizare și funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, a art.50 alin.(5) din Legea 448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap, a art.3 alin.(3) și a art.12 alin.(1) și (2) din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia, precum și a Normelor tehnice pentru întocmirea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public al comunelor, orașelor, municipiilor și județelor, aprobate prin H.G. nr. 548/1999,
În temeiul art.91 alin.(1) lit.(c) și art.97 alin.(1) din Legea administrației publice locale nr.215/2001, republicată,

hotărăște :

Art.1 (1) Se aprobă cuprinderea în domeniul public al județului Mureș a unor imobile în care funcționează Centre de îngrijire și asistență și Centre de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică, ce fac parte din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, modificându-se în mod corespunzător Anexa la Hotărârea Consiliului Județean nr.42/2001 privind însușirea bunurilor care fac parte din domeniul public al județului Mureș, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Elementele de identificare ale imobilelor sunt cuprinse în Anexa ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2 Se transmite dreptul de administrare a imobilelor în care funcționează centrele de îngrijire și asistență și centrele de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică, către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.
Art.3. De îndeplinirea prezentei hotărâri răspunde Direcția economică.
Art.4. Prezenta hotărâre se comunică Direcției economice și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.

 

VICEPREȘEDINTE
Alexandru P. Frătean
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 12538/20.09.2007

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind cuprinderea în domeniul public al județului Mureș a unor imobile în care funcționează Centre de îngrijire și asistență și Centre de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică, ce fac parte din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș și transmiterea dreptului de administrare

În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului României nr.1434/2004 privind atribuțiile și Regulamentul cadru de organizare și funcționare a Direcției generale de asistență socială și protecția copilului, la nivelul județului, s-a înființat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.
Direcția generală este instituție publică cu personalitate juridică, înființată în subordinea consiliului județean, prin comasarea serviciului public de asistență socială și a serviciului public specializat pentru protecția copilului de la nivelul județului, prin preluarea în mod corespunzător, a atribuțiilor și funcțiilor acestora.
Această Direcție realizează la nivel județean măsurile de asistență socială în domeniul protecției copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum și a oricăror persoane aflate în nevoie.
Astfel, în subordinea instituției au trecut Centrele de îngrijire și asistență din Reghin, Sighișoara, Glodeni, Lunca Mureșului, Căpuș precum și Centrele de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Călugăreni și Brîncovenești.
Conform art.6 al (1) din H.G.R nr.1434/2004, patrimoniul serviciilor publice reorganizate se preia, pe bază de protocol de predare-preluare, de către Direcția generală, aceasta preluând toate drepturile și obligațiile serviciului public de asistență socială și a serviciului public specializat pentru protecția copilului de la nivelul județului.
Potrivit prevederilor articolul 3 alin. (3) din Legea 213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia, bunurile în care își desfășoară activitatea instituțiile publice de interes județean, fac parte din domeniul public al județului.
În acest sens, consiliile locale în cauză au aprobat hotărâri de trecere din domeniul public local, în domeniul public județean a imobilelor în care funcționează Centrele de îngrijire și asistență precum și Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Călugăreni.
Consiliul Local Brîncovenești nu a adoptat hotărâre în acest sens, întrucât imobilul în care funcționează Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Brâncovenești a fost retrocedat foștilor proprietari.
Dreptul de administrare a acestor imobile se transmite Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.
Având în vedere cele expuse, propunem spre aprobare proiectul de hotărâre anexat.

 

DIRECTOR
Bartha Iosif

 

Văzut,
VICEPREȘEDINTE,
Emil Groza