R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 102
din 27 septembrie 2007
la proiectul de hotărâre privind aprobarea promovării temporare a domnului Schmidt Loránd în funcția publică de director executiv la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Având în vedere Expunerea de motive nr. 12065 din 11.09.2007 a Serviciului Resurse Umane, Consilieri Președinte cu privire la aprobarea promovării temporare a domnului Schmidt Loránd în funcția publică de director executiv la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș și cazierul administrativ nr. 50.846, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În baza prevederilor art. 92 din Legea nr. 188/1999 republicată în 2007, privind Statutul funcționarilor publici și ale art. 91 aliniatul 2, litera "e" din Legea nr. 215/2001 republicată în 2007, privind administrația publică locală;
În temeiul prevederilor art. 97 aliniatul 1 din Legea nr. 215/2001 republicată în 2007, privind administrația publică locală,

hotărăște :

Art.1. Se aprobă promovarea temporară a domnului Schmidt Loránd în funcția de director executiv la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, începând cu 1 octombrie 2007, pe o perioadă de maximum 6 luni.
Art. 2. De executarea prezentei hotărâri răspunde Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, domnul Schmidt Loránd și secretarul Consiliului Județean Mureș.

 

VICEPREȘEDINTE
Alexandru P. Frătean
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Serviciul Resurse Umane
Consilieri Președinte
Nr. 12065 din 11.09.2007

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea promovării temporare a domnului Schmidt Loránd în funcția publică de director executiv la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș

Directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, domnul Dumbravă Florin, cu adresa nr.11569 din 30 august 2007 a cerut încetarea raporturilor de serviciu, cu preaviz de 30 de zile.
Prevederile art. 92 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, oferă cadru legal cu privire la modificarea raportului de serviciu al funcționarilor publici, în vederea rezolvării acestor situații. Până la organizarea și desfășurarea concursului de recrutare în funcția publică de director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici, propunem promovarea temporară a domnului Schmidt Loránd în funcția de director executiv. În prezent domnul Schmidt Loránd deține funcția publică de director executiv adjunct la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.
Exercitarea cu caracter temporar a funcției publice de director executiv, se va dispune până la organizarea și desfășurarea concursului de recrutare sau promovare în funcția publică de director executiv, dar nu mai mult de 6 luni într-un an calendaristic astfel cum prevede legea, cu obligația înștiințării înainte cu cel puțin 10 zile a Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. În mod excepțional, perioada respectivă poate fi prelungită cu maximum 3 luni, cu avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, dacă autoritatea sau instituția publică a organizat concurs de recrutare sau promovare și funcția publică nu a fost ocupată, în condițiile legii.
Agenția Națională a Funcționarilor Publici a fost consultată cu privire la această măsură și a eliberat cazierul administrativ nr. 50.846/2007 al domnului Schmidt Loránd în vederea promovării.
Potrivit prevederilor art. 91 aliniatul 2 litera e, din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată în 2007, competența privind modificarea și încetarea raporturilor de serviciu pentru conducătorii instituțiilor și serviciilor publice de interes județean revine consiliului județean.
Văzând cele de mai sus, propunem spre analiză și dezbatere proiectului de hotărâre privind aprobarea promovării temporare a domnului Schmidt Loránd în funcția publică de director executiv la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.

 

ȘEF SERVICIU
Gâlea Elena

 

VĂZUT,
PREȘEDINTE
LOKODI EDITA EMÖKE