R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 99
din 27 septembrie 2007
privind actualizarea unor taxe și tarife la instituțiile de cultură

Consiliul Județean Mureș,
Având în vedere Expunerea de motive nr. 10612/08.08.2007 a Direcției Economice la proiectul de hotărâre privind actualizarea la inflație a unor taxe și tarife la instituțiile de cultură, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În conformitate cu art.282 și 283 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal,
În temeiul prevederilor art.91, alin(3), lit.c și art.97 alin(1) din Legea nr.215/2001 a administrației publice locale cu modificările și completările ulterioare,

h o t ă r ă ș t e :

Art.1. Începând cu data de 1 octombrie 2007 se aprobă taxele, tarifele și prețurile pentru activitățile prestate de instituțiile județene de cultură conform anexei la prezenta hotărâre.
Art.2. De executarea prezentei hotărâri răspund Direcția Economică și instituțiile de cultură nominalizate în anexă.

 

VICEPREȘEDINTE
Alexandru P. Frătean
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.10612/08.08.2007

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind actualizarea unor taxe și tarife la instituțiile de cultură pe anul 2007

În conformitate cu articolul 283, alin (1) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, Consiliul județean poate institui taxe pentru utilizarea temporară a locurilor publice și pentru vizitarea muzeelor, caselor memoriale, monumentelor istorice de arhitectură și arheologice și altele asemenea.
În acest context, instituțiile de cultură subordonate propun instituirea sau modificarea taxelor și tarifelor pentru serviciile culturale oferite comunității județene. Astfel, Ansamblul Artistic Profesionist "Mureșul" propune majorarea tarifelor practicate cu aproximativ 50% datorită necesității adaptării la prețurile practicate de alte ansambluri profesioniste similare, creșterii calitative a nivelului spectacolelor oferite prin cheltuielile realizate cu recuzita, decorurile și costumele, precum și condițiilor deosebite oferite de noul sediu(sistem de iluminare scenică, sistem de sonorizare, încălzire,etc.). Școala Populară de Arte și Meserii propune majorarea tarifelor utilizate în anul școlar 2006-2007 cu un procent de aproximativ 4,2%(datorită creșterii prețurilor de consum). În ceea ce privește Teatrul pentru Copii și Tineret "Ariel" și Filarmonica de Stat, acestea propun menținerea tarifelor practicate în stagiunea trecută, fapt datorat în principal nivelului aproximativ constant al inflației și tendinței de scădere a numărului de spectatori în cazul creșterii tarifelor.
Față de cele de mai sus, propunem aprobarea proiectului de hotărâre privind actualizarea taxelor și tarifelor utilizate de către Ansamblul Artistic Profesionist "Mureșul", Școala Populară de Arte și Meserii, Teatrul pentru Copii și Tineret "Ariel", Filarmonica de Stat, conform anexei.

 

DIRECTOR
Bartha Iosif

 

VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza