R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 94
din 30 august 2007
privind aprobarea aderării, în calitate de membru, a Județului Mureș la Asociația Microregională "Iernuțeana"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr. 11.377/23.VIII.2007 la proiectul de hotărâre privind aprobarea aderării Județului Mureș la Asociația Microregională "Iernuțeana", precum și avizul comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art.11 coroborat cu art.91 alin.6, lit. c) și art.97 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă aderarea Județului Mureș, în calitate de membru fondator, la Asociația Microregională "Iernuțeana" cu sediul în orașul Iernut, Str. 1 decembrie 1918 nr. 9, județul Mureș, în condițiile actului constitutiv și statutului cuprinse în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Se aprobă contribuția Consiliului Județean Mureș la patrimoniul Asociației prin achitarea contribuției de 1.000 lei și a cotizației anuale, sumă ce se va stabili prin Hotărârea de înființare a Asociației.
Art.3. Doamna Lokodi Edita Emőke, președintele Consiliului Județean Mureș, se împuternicește cu semnarea tuturor actelor necesare aderării.
Art.4. Se împuternicește dl. Teodor Giurgea, consilier județean, să reprezinte Consiliul Județean Mureș, până la sfârșitul mandatului, în Adunarea Generală a Asociaților.
Art.5. Compartimentul Cancelarie, Relații cu Consilierii și Monitor Oficial, va comunica prezenta hotărâre Direcției de Dezvoltare Regională și Integrare Europeană, Direcției Economice, Instituției Arhitectului Șef și Asociației Microregionale "Iernuțeana".

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr. 11377/23.VIII.2007

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea aderării, în calitate de membru, a Județului Mureș la Asociația Microregională "Iernuțeana"

Prin adresa nr. 1.163 din 20.08.2007, Asociația Microregională "Iernuțeana", cu sediul în orașul Iernut, Str. 1 decembrie 1918 nr. 9, județul Mureș, înaintată Consiliului Județean Mureș, a solicitat aderarea Județului Mureș, în calitate de membru fondator, la această organizație nonguvernamentală, cu caracter non profit și apolitic.

Asociația va fi fost înregistrată legal, având ca membrii fondatori Județul Mureș, orașul Iernut și comunele Ogra, Sânpaul, Cucerdea, Iclănzel și Band.
Studiind Statutul asociației, scopul și obiectul de activitate, precizăm că din toate acestea reiese seriozitatea, și bunele intenții în păstrarea patrimoniului cultural local, sprijinirea infrastructurii zonale, participarea în programe de dezvoltare regională, participarea activă și eficientă la procesul de modernizare și descentralizare a administrației publice din România, precum și îmbunătățirea cadrului legislativ în conformitate cu Carta Europeană a autonomiei locale și a altor norme internaționale care vizează interesele colectivităților locale și județene, dar și a celor regionale.

În conformitate cu prevederile art.11 coroborat cu art.91, alin.6, lit. c) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, Consiliul Județean poate hotărî aderarea Județului Mureș la asociații de dezvoltare intercomunitară, în vederea promovării unor interese comune.

Având în vedere cele de mai sus, supunem aprobării Consiliului Județean proiectul de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke

 

SECRETAR
Ioan Togănel