R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 67
din 28 iunie 2007
privind stabilirea noilor sedii administrative pentru unele instituții de cultură

Consiliul Județean Mureș,
Analizând Expunerea de motive a Direcției Economice nr.8344/25.062007,
În temeiul prevederilor art.91 alin.(1) lit."d" și art.97 alin.(1) din Legea administrației publice locale nr.215/1991, republicată,

hotărăște :

Art.1. Se stabilesc noile sedii administrative ale unor instituții publice de cultură, după cum urmează:
- Ansamblul Artistic Profesionist "Mureșul", în imobilul situat în Tg.Mureș, B-dul 1848, nr.47;
- Muzeul Județean Mureș, în imobilul situat în Tg-Mureș, str.Mărăști, nr.8;
- Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Mureș, în imobilul situat în Tg.Mureș, str.Mărăști nr.8.
Art.2. Se vor modifica în mod corespunzător Regulamentele de organizare și funcționare ale instituțiilor în cauză.
Art.3. Managerii instituțiilor de cultură vor face demersurile necesare pentru înregistrarea noului sediu.
Art.4. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice, Ansamblului Artistic Profesionist "Mureșul", Muzeului Județean Mureș și Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 8344/25.06.2007

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind stabilirea noilor sedii administrative pentru unele instituții de cultură

Sub autoritatea Consiliului Județean Mureș funcționează 10 instituții de cultură. Ca urmare a retrocedării unor imobile în baza Legii nr.10/2001, unele instituții de cultură au rămas fără sedii.
Astfel s-a retrocedat imobilul situat în Tg.Mureș, str.Cuza Vodă nr.97, sediul administrativ al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Mureș precum și imobilul situat în Tg.Mureș, B-dul 1 Decembrie 1918 nr.33, sediul Ansamblului Artistic Profesionist "Mureșul".
Drept urmare, prin H.C.J. nr.49/11.05.2006 imobilul situat în Tg.Mureș, B-dul 1848, nr.47, preluat din domeniul public al statului a fost dat în administrarea Ansamblului Artistic Profesionist "Mureșul" devenind sediul administrativ al acestei instituții.
De asemenea, urmare a retrocedării, Muzeul Județean Mureș a fost nevoit să elibereze spațiile din imobilul situat în str.Bolyai nr.18 în care funcționau atelierele de restaurare-conservare precum și spațiile ocupate în clădirea B.C.R, folosite ca depozite ale secției de arheologie-istorie.
Prin H.C.J. nr.36/07.10.2004 imobilul situat în Tg.Mureș, str.Mărăști, nr.8 devenit disponibil ca urmare a desființării Centrului de Plasament nr.3, a fost dat în administrarea Muzeului Județean Mureș.
O parte a acestui imobil va deveni sediu administrativ al Muzeului Județean Mureș. Aici se vor muta biblioteca instituției care funcționa în imobilul retrocedat din str.Cuza Vodă nr.97, laboratoarele de restaurare-conservare, depozitele secției de arheologie-istorie precum și birourile muzeografilor care funcționau în Palatul Culturii, mărindu-se astfel spațiul expozițional.
O altă parte din imobilul situat str.Mărăști nr.8 va deveni sediul administrativ al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Mureș.
Având în vedere motivele expuse, propunem aprobarea proiectului de hotărâre anexat.

 

DIRECTOR,
Bartha Iosif

 

VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Groza Emil