R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 49
din 26 aprilie 2007
privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției "Centru de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Brîncovenești"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.5314/20.04.2007 a Direcției Tehnice Drumuri, Poduri Județene și Investiții privind investiția "Centru de reabilitare și recuperare neuropsihiatrică Brîncovenești",
Potrivit prevederii art.44 din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale,
În temeiul prevederilor art.97 alin (1) din Legea nr.215/2001 privind administrația
publică locală,

hotărăște :

Art.1 Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai investiției "Centru de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Brîncovenești". Valoarea investiției: 11.837.837 lei din care C+M: 9.662.106 lei, (prețuri aprilie 2007) echivalent cu 3.505.193 Euro din care C+M: 2.861.066 Euro (1 euro =3,3771 lei).
Art.2 Pentru realizarea investiției răspunde conducerea Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș cu asistența direcțiilor de specialitate din cadrul Consiliului Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr.5314/20.04. 2007
Dosar nr.VII/C2

EXPUNERE DE MOTIVE
privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției "Centru de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Brîncovenești"

Imobilul în care funcționează în prezent Centru de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Brâncovenești va fi retrocedat foștilor proprietari.
În anul 2005 a fost promovat proiectul Phare - Restructurarea Centrului de Recuparare și Reabilitare Neuropshiatrică Brâncovenești" cu o capacitate de 50 de asistați, la care execuția lucrărilor a început în data de 01.03.2007.
Pentru mutarea celorlalți asistați s-a întocmit un studiu de fezabilitate în care s-a propus realizarea unui complex care va cuprinde 4 pavilioane prevăzute cu dormitoare, un pavilion central multifuncțional care va fi sediul administrativ al centrului, o centrală termică, stație de epurare mecano - biologică, capelă, parcare, alei pietonale și teren de joacă.
Suprafața totală desfășurată este de 6786 mp din care 5464 mp suprafața celor 4 pavilioane, 1250 mp pavilionul central, 48 mp centrala termică și 24 mp capela.
Pavilionul central va avea un regim de înălțime D+P+E cu următoarele funcțiuni:
- la demisol vor fi ateliere de întreținere, magazii, depozite, atelier de croitorie, bazin de hidroterapie, sală de fitness și terapeutic
- la parter vor fi sală de kinetoterapie, cabinet medical cu sală de tratamente, punct farmaceutic, sală de fizioterapie, sală de relaxare, sală de cromo-aromo-terapie.
- la etaj vor fi amenajate spațiile destinate activității administrative a centrului, respectiv birouri, camere de medici, sală de protocol și ședințe, 2 camere de oaspeți și cabinet pentru asistenții medicali.
Cele 4 pavilioanele cu o capacitate de 184 paturi vor avea un regim de înălțime S+P, cu următoarele funcțiuni:
- la subsol: adăpost de apărare civilă, atelier, magazie, spălătorie, uscătorie, depozit lenjerie, hol, casa scării, morgă.
- la etaj, trei pavilioane vor avea 16 dormitoare cu trei paturi + un dormitor cu
două paturi , iar un pavilion va avea 17 dormitoare cu 2 paturi și grupuri sanitare independent, 4 camere de zi, vestiare pentru personal, cabinet medical, cameră pentru vizitatori, cameră relaxare, cameră masaj, sală de mese, bucătărie și anexe bucătărie, frizerie, birouri și cameră pentru portar.
Sistemul constructiv este fundații din beton, planșee din beton armat peste
subsol, planșeu de lemn peste parter, pereți din cărămidă, șarpantă de lemn, învelitoare din tablă profilată și ferestre din aluminiu cu geam termopan.
Finisajele interioare prevăzute sunt: pardoseli din parchet în camerele de cazare, camerele de zi și în birouri, pardoseli de gresie pe holuri și spațiile sanitare, tavane din plăci de gips-carton pe schelet metalic cu corpuri de iluminat înglobate.
Finisajele exterioare vor fi din tencuială decorativă.
Utilitățile vor fi asigurate astfel:
- alimentarea cu apă potabilă se va realiza din sistemul de alimentare cu apă care se va realiza în comuna Brâncovenești.
- canalizarea : apele uzate vor fi canalizate către stația de epurare proiectată.
- încălzirea se va realiza de la centrala termică pe combustibil solid.
- alimentarea cu energie electrică se va realiza prin prelungirea instalației existente din etapa I.

Valoarea investiției: 11.837.837 lei din care C+M: 9.662.106 lei, (prețuri aprilie 2007) echivalent cu 3.505.193 Euro din care C+M: 2.861.066 Euro (1 euro =3,3771 lei). Se propune ca acest obiectiv de investiție să fie realizat din fonduri guvernamentale sau din fonduri europene.
Față de cele prezentate se supun aprobării indicatorii tehnico-economici ai investiției "Centru de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Brîncovenești" și semnarea proiectului de hotărâre anexat.

 

VICEPREȘEDINTE
Alexandru P. Frătean

DIRECTOR EXECUTIV
ing. Bochiș Nicoleta