R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 35
din 12 martie 2007
privind administrarea unui imobil proprietate publică a județului Mureș, situat în Tîrgu Mureș, str.Gh. Marinescu nr.1

Consiliul Județean Mureș,
Având în vedere expunerea de motive a Președintelui,
Luând în considerare prevederile art. 91, alin.(1), lit."c" din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată precum și ale art.12 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia,
În temeiul prevederilor art.97 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată,

hotărăște :

Art.1. Terenul situat în incinta imobilului din municipiul Tîrgu Mureș, str. Gheorghe Marinescu, nr.1, județul Mureș, în suprafață de 252 mp se transmite în administrarea Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș pentru implementarea și finalizarea proiectului "Centru de cercetare a prevenției neoplaziilor de tub digestiv prin sistem informațional de telediagnostic".
Art.2. Universitatea de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș va realiza construcția necesară derulării proiectului, pe terenul menționat la art. 1 și prin supraetajarea corpului de clădire în suprafață de 202 mp, compus din vestiare și bufet, identificate conform planului de situație cuprins în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.3. Terenul menționat la art.1, precum și clădirile rezultate în urma implementării proiectului fac parte din domeniul public al județului Mureș, în administrarea Universității de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș.
Art.4. Dreptul de administrare atribuit în conformitate cu dispozițiile art.3 din prezenta hotărâre se acordă pentru implementarea și finalizarea proiectului "Centru de cercetare a prevenției neoplaziilor de tub digestiv prin sistem informațional de telediagnostic".
Art.5. Prezenta hotărâre se comunică Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, iar modul de îndeplinire a prevederilor acesteia va fi urmărit de către Compartimentul Patrimoniu și Servicii Publice din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr. 3061/7.III.2007

EXPUNERE DE MOTIVE
privind administrarea unui imobil proprietate publică a județului Mureș

Prin adresa nr.1460/22.02.2007, Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș a solicitat introducerea pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Mureș, a unui proiect de act administrativ prin care autoritatea publică județeană să îi atribuie dreptul de administrare asupra unei suprafețe de teren în incinta imobilului situat în Tîrgu Mureș, str. Gheorghe Marinescu, nr.1, precum și aprobarea supraetajării unui corp de construcție existent în aceeași incintă, pentru implementarea și finalizarea proiectului "Centru de cercetare a prevenției neoplaziilor de tub digestiv prin sistem informațional de telediagnostic".
Imobilul mai sus arătat face parte din domeniul public al județului Mureș, fiind dat în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș. Această instituție, prin adresa nr.3661/01.03.2007 și-a exprimat acordul pentru supraetajarea corpului de clădire compus din vestiare și bufet, în suprafață de 202 mp, cât și pentru edificarea unei construcții P+1 pe terenul alăturat în suprafață de 252 mp de către UMF Tîrgu Mureș în vederea realizării și implementării proiectului menționat.
În conformitate cu dispozițiile art.12 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia, bunurile din domeniul public pot fi date, după caz, în administrarea regiilor autonome, a prefecturilor, a autorităților administrației publice centrale și locale, a altor instituții publice de interes național, județean sau local. Darea în administrare se realizează, după caz, prin hotărâre a Guvernului sau a consiliului județean, respectiv a Consiliului General al Municipiului București sau a consiliului local.
Întrucât Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș este o instituție publică, pentru motivele de fapt și de drept mai sus arătate, apreciind a fi în interesul județului Mureș ca proiectul inițiat de UMF din Tîrgu Mureș să fie realizat, propunem deliberativului adoptarea proiectului de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  SECRETAR
Ioan Togănel