R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 34
din 12 martie 2007
privind administrarea unui imobil proprietate publică a județului Mureș, situat în Tîrgu Mureș, str.Gh. Marinescu nr.50

Consiliul Județean Mureș,
Având în vedere expunerea de motive a Președintelui,
Luând în considerare prevederile art. 91, alin.(1), lit."c" din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată precum și ale art.12 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia,
În temeiul prevederilor art.97 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată,

hotărăște :

Art.1. Se aprobă supraetajarea blocului operator în suprafață de 525 mp din imobilul situat în municipiul Tîrgu Mureș, str. Gheorghe Marinescu, nr.50, județul Mureș - corp K - identificat conform planului de situație cuprins în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, de către Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, pentru implementarea și finalizarea proiectului "Transplantul de ficat, o șansă pentru rezolvarea unor probleme de sănătate publică în România - ROTF".
Art.2. Construcția realizată prin supraetajare va face parte din domeniul public al județului Mureș, în administrarea Universității de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș, pentru implementarea și finalizarea proiectului menționat la art.1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, iar modul de îndeplinire a prevederilor acesteia va fi urmărit de către Compartimentul Patrimoniu și Servicii Publice din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr.3060/7.III.2007

EXPUNERE DE MOTIVE
privind administrarea unui imobil proprietate publică a județului Mureș

Prin adresa nr.1461/22.02.2007, Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș a solicitat introducerea pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Mureș, a unui proiect de act administrativ prin care autoritatea publică județeană să îi atribuie dreptul de administrare asupra unei construcții care urmează a fi edificată prin supraetajarea blocului operator - corp K - din imobilul situat în Tîrgu Mureș, str. Gheorghe Marinescu, nr.50, pentru implementarea și finalizarea proiectului "Transplantul de ficat, o șansă pentru rezolvarea unor probleme de sănătate publică în România - ROTF".
Imobilul mai sus arătat face parte din domeniul public al județului Mureș, fiind dat în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș. Această instituție, prin adresa nr.3661/01.03.2007 și-a exprimat acordul pentru supraetajarea corpului de clădire mai sus arătat, în suprafață de 525 mp.
În conformitate cu dispozițiile art.12 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia, bunurile din domeniul public pot fi date, după caz, în administrarea regiilor autonome, a prefecturilor, a autorităților administrației publice centrale și locale, a altor instituții publice de interes național, județean sau local. Darea în administrare se realizează, după caz, prin hotărâre a Guvernului sau a consiliului județean, respectiv a Consiliului General al Municipiului București sau a consiliului local.
Întrucât Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș este o instituție publică, pentru motivele de fapt și de drept mai sus arătate, apreciind a fi în interesul județului Mureș ca proiectul inițiat de UMF din Tîrgu Mureș să fie realizat, propunem deliberativului adoptarea proiectului de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  SECRETAR
Ioan Togănel