R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 24
din 22 februarie 2007
privind aprobarea Planului de ocupare a funcțiilor publice din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, pentru anul 2007

Consiliul Județean Mureș,

Văzând expunerea de motive nr. 12.991/7.ii.2007 a Serviciului resurse umane din cadrul direcției, prin care se propune spre aprobare Planul de ocupare a funcțiilor publice pe anul 2007, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, precum și avizul comisiilor de specialitate,
În conformitate cu prevederile art.20, 21 din Legea nr.188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată, modificată și completată prin Legea nr.251/2006,
Având în vedere Ordinul președintelui Agenției Naționale a Funcționarilor Publici nr.7660/2006, de aprobare a Instrucțiunilor pentru elaborarea Planului de ocupare a funcțiilor publice
În temeiul prevederilor art.109 alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, cu modificările și completările ulterioare

hotărăște:

Art.1. Se aprobă Planul de ocupare a funcțiilor publice din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, pentru anul 2007, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredințează aparatul propriu al Consiliului Județean Mureș și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
DIRECȚIA GENERALĂ DE
ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI
PROTECȚIA COPILULUI
Nr.12991/7.II.2007

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea planului de ocupare a funcțiilor publice pentru anul 2007

În temeiul prevederilor art.20 alin.(1) lit.o din Legea nr.188/1999, republicată, privind Statutul funcționarilor publici, modificată și completată prin Legea nr.251/2006, Agenția Națională a Funcționarilor Publici elaborează anual, cu consultarea autorităților și instituțiilor publice, Planul de ocupare a funcțiilor publice, pe care îl supune spre aprobare Guvernului.
În conformitate cu prevederile Ordinului nr.7660/2006 privind aprobarea Instrucțiunilor pentru elaborarea Planului de ocupare a funcțiilor publice, la art.1 alin.(1) se prevede faptul că, ordonatorii principali de credite din administrația publică au obligația să transmită Agenției Naționale a Funcționarilor Publici datele prevăzute de art.21 alin.(1) lit. a) - g) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv:
a) numărul maxim al funcțiilor publice rezervate promovării funcționarilor publici;
b) numărul maxim al funcțiilor publice care vor fi rezervate în scopul promovării rapide;
c) numărul maxim al funcțiilor publice care vor fi ocupate prin recrutare;
d) numărul maxim al funcțiilor publice care vor fi înființate;
e) numărul maxim al funcțiilor publice care vor fi supuse reorganizării;
f) numărul maxim de funcții publice pe fiecare clasă, categorie și pe grade profesionale;
g) numărul maxim al funcțiilor publice de conducere și al funcțiilor publice corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici.
Prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.61/23.06.2005 au fost aprobate un număr de 89 funcții publice în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.
În prezent, un număr de 18 funcții publice (de execuție) sunt vacante.

Pentru anul 2007, planul de ocupare a funcțiilor publice din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș stabilește următoarele:
- 3 funcții publice rezervate promovării a unor funcționari publici din cadrul direcției;
- 26 funcții publice rezervate promovării rapide a unor funcționari publici din cadrul direcției;
- 2 funcții publice vor fi ocupate prin concurs;
- 16 funcții publice supuse reorganizării, în sensul transformării acestor posturi de nivel superior în posturi de nivel inferior, cu încadrarea în nivelul alocațiilor bugetare aprobate pentru cheltuielile cu salariile pentru funcțiile publice din cadrul direcției.
Având în vedere cele de mai sus, propunem spre aprobare proiectul de hotărâre privind Planul de ocupare a funcțiilor publice din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, pentru anul 2007, conform anexei.

 

DIRECTOR EXECUTIV,
Florin Dumbravă

 

ȘEF SERVICIU
RESURSE UMANE,
Ruxanda Radu