R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 18
din 22 februarie 2007
privind administrarea unui teren proprietate publică a județului Mureș

Consiliul Județean Mureș,

Având în vedere expunerea de motive a Președintelui,
Luând în considerare prevederile art. 104, alin.(1), lit."c" și "e" din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, precum și ale art.12 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia,
În temeiul prevederilor art.109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște :

Art.1. Terenul în suprafață de 2681 mp, identificat conform planului de situație cuprins în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, înscris în CF nr.95396/N Tîrgu Mureș, se transmite în administrarea Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, pentru implementarea și finalizarea următoarelor proiecte:
-LEXIC- Laborator de Excelență în Electrofiziologie și Imagistică Cardiacă Tridimensională;
-DIACORD - Centru de diagnostic precoce, tratament, educare și formare profesională în afecțiunile cardiace la copil.
Art.2. Pe baza planului de situație prevăzut la art.1, Instituția Arhitectului Șef va întocmi documentația de dezmembrare în Cartea Funciară a terenului.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș și va fi adusă la îndeplinire de aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

EXPUNERE DE MOTIVE
privind administrarea unui teren proprietate publică a județului Mureș

Prin adresa nr.1357/20.02.2007, Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș a solicitat introducerea pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Mureș din data de 22.02.2007, a unui proiect de act administrativ prin care autoritatea publică județeană să îi atribuie dreptul de administrare pentru o suprafață de teren e 5000 mp aflat în imediata vecinătate a Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș, pentru implementarea și finalizarea următoarelor proiecte:
-LEXIC- Laborator de Excelență în Electrofiziologie și Imagistică Cardiacă Tridimensională;
-DIACORD- Centru de diagnostic precoce, tratament, educare și formare profesională în afecțiunile cardiace la copil.
Menționăm că prin adresa nr.149/20.02.2007, Autoritatea de Sănătate Publică Mureș a solicitat asigurarea terenului necesar construirii unui Spital Regional de Urgență în județul Mureș, și transmiterea acestuia în administrarea Ministerului Sănătății Publice.
În conformitate cu dispozițiile HGR nr.867/2002, imobilele în care își desfășoară activitatea Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș, constând în construcții și terenurile aferente, au fost trecute din domeniul privat al statului și din administrarea Ministerului Sănătății și Familiei, în domeniul public al județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș. Astfel, județul Mureș a dobândit dreptul de proprietate publică asupra terenului în suprafață de 193.499 mp înscris în CF 95396/N Tîrgu Mureș, având nr.top. 1926/2/1/1/1/1/1/1/1/1/1/1/1/3 și nr.cad.3260.
Potrivit schiței anexate, au fost identificate suprafețele de teren necesare derulării proiectelor celor două instituții după cum urmează: 81357 mp pentru Spitalul Regional de Urgență și 2681mp pentru Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș.
În conformitate cu dispozițiile art.12 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia, bunurile din domeniul public pot fi date, după caz, în administrarea regiilor autonome, a prefecturilor, a autorităților administrației publice centrale și locale, a altor instituții publice de interes național, județean sau local. Darea în administrare se realizează, după caz, prin hotărâre a Guvernului sau a consiliului județean, respectiv a Consiliului General al Municipiului București sau a consiliului local.
Față de motivele de fapt și de drept mai sus arătate, apreciind a fi în interesul județului Mureș ca cele două proiecte inițiate de Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș să fie realizate, propunem deliberativului adoptarea proiectului de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
 

SECRETAR
Ioan Togănel