R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 14
din 25 ianuarie 2007
privind aprobarea Convenției de colaborare cu fundația Buckner în vederea înființării "Centrului de zi" pentru copii proveniți din familii aflate în dificultate

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.812/18.01.2007 la proiectul de hotărâre privind aprobarea convenției de colaborare cu fundația Buckner în vederea înființării "Centrului de zi" pentru copii proveniți din familii aflate în dificultate .
Având în vedere prevederile art.32 litera d din Legea 47/2006 privind sistemul național de asistență socială, ale Ordonanței Guvernului nr.68/2003 privind serviciile sociale,
În conformitate cu prevederile art.12 alin.(1) și (2) din Legea 213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia,
În temeiul art.104 alin.(5) litera a/2 și a art.109 din Legea 215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă darea în administrare către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Mureș, a imobilului ce aparține domeniului public județean, situat în Târnăveni, str.Avram Iancu, nr.160
Art.2. Se aprobă colaborarea între Consiliul Județean Mureș, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Mureș și Fundația Buckner, în vederea înființării "Centrului de zi" pentru copii proveniți din familii aflate în dificultate, potrivit Convenției de colaborare, ce face parte din prezenta hotărâre.
Art.3. Doamna Lokodi Edita Emöke, președintele Consiliului Județean Mureș, se împuternicește cu semnarea convenției prevăzute la art.2.
Art.4. De aducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei hotărâri răspunde Direcția Economică și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.
Art.5. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice , Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș și Fundației Buckner

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr.812/18.01.2007
Dosar V.E.4

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea Convenției de colaborare cu fundația Buckner în vederea înființării "Centrului de zi" pentru copii proveniți din familii aflate în dificultate

Municipiul Târnăveni se confruntă cu o serie de probleme socio-economice generate de rata mare a șomajului, lipsa locurilor de muncă, venituri minime obținute din munci ocazionale, lipsa unei perspective care să ofere populației un trai decent.
Având în vedere numărul mare de familii de etnie rromă care reprezintă circa 10 % din populația municipiului Târnăveni, numărul mare de copii din familiile acestora, situația economică precară, lipsa unor condiții minime de locuit, lipsa unui loc de muncă a părinților, ceea ce determină o rată crescută a abandonului școlar și familial, se impune înființarea unor servicii sociale care să diminueze fenomenele menționate.
În acest sens, Fundația Buckner care are ca obiect de activitate dezvoltarea unor programe de asistență socială pentru categorii defavorizate socio-economic, și care este acreditată pentru furnizarea serviciilor sociale de tipul - sprijin de urgență în vederea reducerii efectelor situațiilor de criză, dorește să înființeze un Centru de zi în municipiul Târnăveni, pentru copii preșcolari.
Proiectul completează demersurile inițiate de Primăria municipiului Târnăveni și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Mureș, care vor sprijini Fundația la identificarea familiilor aflate în dificultate, respectiv, a copiilor aflați în centrele de plasament, ce pot fi integrați în familiile naturale.
Scopul acestui program este de a oferi o șansă copiilor care datorită mediului din care provin și a indiferenței părinților pentru educație, ajunși la vârsta adolescenței nu se vor putea integra în societate.
Pentru înființarea acestui Centru de zi, Fundația Buckner solicită etajele I și II ale imobilului situat în municipiul Târnăveni, str. Avram Iancu, nr.160, fosta secție Interne II a Spitalului Dr.Gheorghe Marinescu . Acest imobil a fost preluat în baza Hotărârii de Guvern nr.867/2002 din domeniul public al statului, în domeniul public al județului și în administrarea Consiliului Județean Mureș. Urmare a restructurării activității medicale, acest imobil a devenit disponibil. La parterul clădirii funcționează un serviciu public social, în baza unui proiect derulat de Primăria Târnăveni.
În vederea realizării obiectivelor de reformare a sistemului de servicii sociale din județul Mureș, a asigurării funcționării adecvate a acestui sistem și a îmbunătățirii indicatorilor de performanță a serviciilor sociale, propunem spre aprobare Convenția de colaborarea dintre Consiliul Județean Mureș, DGASPC Mureș și Fundația Buckner, în vederea înființării Centrului de zi în municipiul Târnăveni, ai cărui beneficiari sunt copii proveniți din familii aflate în dificultate, potrivit proiectului de hotărâre alăturat.

 

DIRECTOR EXECUTIV
Bartha Iosif
 

VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza