R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 13
din 25 ianuarie 2007
privind prelungirea contractului de concesiune încheiat între Consiliul Județean Mureș și S.C. " Servicii de Utilități Rurale Mureș" S.A.

Consiliul Județean Mureș,
Analizând Expunerea de motive nr.730/17.01.2007 a Direcției Economice, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În conformitate cu prevederile articolului nr.2 din contractul de concesiune nr.4992/1999, încheiat între Consiliul Județean Mureș și S.C. " Servicii de Utilități Rurale Mureș"
În temeiul art. 104 alin.(1) lit.c) și 109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, cu modificări și completări ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă prelungirea contractului de concesiune nr.4992/19.07.1999, încheiat între Consiliul Județean Mureș și S.C. " Servicii de Utilități Rurale Mureș" S.A, având ca obiect concesiunea serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare, precum și exploatarea rețelelor de transport a apei potabile în mediul rural, până la 31 decembrie 2007.
Art.2. Se aprobă nivelul redevenței pe întreaga perioadă de prelungire a concesiunii, la valoarea de 10 lei lunar.
Art.3. Prezenta hotărâre va sta la baza încheierii actului adițional de prelungire a contractului de concesiune.
Art.4. De îndeplinirea prezentei hotărâri răspunde Direcția Economică a Consiliului Județean
Art.5. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice (Compartiment Patrimoniu și Birou Contabilitate) și S.C. " Servicii de Utilități Rurale Mureș"

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.730/17.01.2007

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind prelungirea contractului de concesiune încheiat între Consiliul Județean Mureș și S.C. " Servicii de Utilități Rurale Mureș" S.A.

Consiliul Județean Mureș a concesionat Societății Comerciale " Servicii de Utilități Rurale Mureș" S.A.(SC SURM SA) prin contractul de concesiune nr.4992/19.07.1999, serviciile publice de apă și de canalizare în sistem zonal, în vederea exploatării eficiente a acestora și asigurării furnizării apei potabile în condiții de continuitate și calitate a serviciilor.
Durata contractului de concesiune a fost de 5 ani, cu posibilități de prelungire. Ultima prelungire s-a făcut în baza HCJnr.148/29.11.2005,stabilindu-se ca termen, 31 decembrie 2006.
Întrucât în strategia județeană privind alimentarea cu apă la nivelul județului, se preconizează ca zona rurală să fie deservită de operatorul regional , Compania "Aquaserv" SA, procedura de preluare a activității fiind în curs de pregătire, pentru asigurarea continuității serviciului , se propune o nouă prelungire a contractului de concesiune cu S.C. SURM S.A, până la 30.06.2007, interval de timp în care se va realiza reorganizarea activității de apă-canal pe zona deservită de actualul operator.
În ceea ce privește redevența, având în vedere situația financiară dificilă a societății, cu pierderi economice datorate în principal stării tehnice precare a conductelor de transport, ce necesită un program de reabilitare susținut de Consiliul Județean, ținând cont de solicitarea operatorului, se propune ca pentru perioada de prelungire a contractului, redevența să fie stabilită la o valoare minimă, respectiv, suma de 10 lei, lunar.
Având în vedere motivele expuse, supunem spre aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

 

DIRECTOR EXECUTIV
Bartha Iosif
 

VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza