R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 11
din 25 ianuarie 2007
privind aprobarea programului de ocupare temporară a forței de muncă din rândul șomerilor, pentru anul 2007

Consiliul Județean Mureș,
Având în vedere Expunerea de motive nr. 410/11.01. 2007 a Serviciului Resurse Umane, Consilieri Președinte cu privire la aprobarea programului de ocupare temporară a forței de muncă din rândul șomerilor pentru anul 2007, precum și înștiințarea transmisă de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureș nr.194/10.01.2007,
În baza prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă modificată prin Legea nr. 107/2004 precum și ale prevederilor H.G. nr. 377/2002, pentru aprobarea Procedurilor privind accesul la măsurile pentru stimularea ocupării forței de muncă, modalitățile de finanțare și instrucțiunile de implementare a acestora, modificată și completată prin H.G. 937/2004,
În temeiul prevederilor art.109 din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște :

Art. 1. Se aprobă programul de ocupare temporară a forței de muncă din rândul șomerilor, cu un număr de 800 locuri de muncă pentru anul 2007, repartizate pe consiliile locale municipale, orășenești și comunale, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 2. Se împuternicesc primarii să repartizeze, în limita numărului de persoane prevăzute în programul de ocupare, locurile de muncă subvenționate, pe lucrări și activități pentru dezvoltarea comunității locale respective, și să le distribuie angajatorilor care le organizează, pe baza contractelor atribuite cu respectarea reglementărilor în vigoare privind achizițiile publice.
Art. 3. Prezenta hotărâre se comunică Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureș și primăriilor din județ.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Serviciul Resurse Umane,
Consilieri Președinte
Nr. 410 /11.01. 2007

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea programului de ocupare temporară a forței de muncă din rândul șomerilor, pentru anul 2007

Legea nr. 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată prin Legea nr. 107/2004, reglementează subvenționarea cheltuielilor cu forța de muncă efectuate în cadrul unor programe care au ca scop ocuparea temporară a forței de muncă din rândul șomerilor, pentru dezvoltarea comunităților locale.
H.G. nr. 377/2002, pentru aprobarea Procedurilor privind accesul la măsurile de stimularea ocupării forței de muncă, modalitățile de finanțare, modificată și completată prin H.G. nr. 937/2004, la art. 87 prevede faptul că programul de ocupare temporară a forței de muncă se întocmește anual de agențiile pentru ocuparea forței de muncă, luând în considerare suma alocată prin buget cu această destinație și se prezintă, pentru aprobare, la consiliile locale. Odată cu aprobarea programului de ocupare, legea prevede să se împuternicească primarii să repartizeze locurile de muncă subvenționate, pe lucrări și activități pentru dezvoltarea comunităților locale.
Conform celor de mai sus, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureș, prin adresa nr. 369/10.01.2007, ne-a transmis spre aprobare numărul de locuri de muncă propus în planul de ocupare pe anul 2007, care pot fi subvenționate pe perioadă determinată, pentru lucrări și activități în scopul dezvoltării comunităților locale, în conformitate cu prevederile art. 78 din Legea nr. 76/2002, modificată și completată prin Legea nr.107/2004, respectiv 800 locuri de muncă.
Pentru fundamentarea repartizării numărului de locuri de muncă pe municipii, orașe și comune, s-au avut în vedere contractele derulate de către acestea în anul 2006 și propunerile primăriilor pentru anul 2007, transmise la serviciu de specialitate al consiliului județean.
Locurile de muncă ce au fost comunicate județului propunem sa fie repartizate pe municipii, orașe și comune, conform anexei la hotărârea alăturată, hotărâre ce aduce spre aprobare și propunerea de împuternicire a primarilor de a repartiza în limita numărului de persoane prevăzute în programul de ocupare, locurile de muncă subvenționate, pe lucrări și activități pentru dezvoltarea comunității locale respective, și să le distribuie angajatorilor care le organizează, pe baza contractelor atribuite cu respectarea reglementărilor în vigoare privind achizițiile publice. Recomandarea către angajatori este ca pe aceste locuri de muncă să se angajeze și persoane de etnie rromă și persoane marginalizate social.
În baza celor de mai sus, propunem spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre alăturat și anexa.

 

ȘEF SERVICIU,
Elena Gâlea

 

VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza