R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 92
din 30 august 2006
pentru stabilirea unor măsuri cu privire la administrarea de către Societatea Română de Televiziune a imobilului ce aparține domeniului public județean, situat în Tîrgu Mureș, Parcul Sportivilor, nr.2

Consiliul Județean Mureș,
Analizând Expunerea de motive nr.11400/22.08.2006 a Direcției Economice și a Arhitectului Șef, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În conformitate cu prevederile art.12 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia,
Ținând cont de prevederile Hotărârârii Consiliului Județean nr.35/07.10.2004 privind transmiterea dreptului de administrare pentru imobilul aparținând domeniului public județean, situat în Tîrgu Mureș, Parcul Sportivilor nr.2 ,având în vedere Protocolul de predare -preluare încheiat între Consiliul Județean Mureș și Societatea Română de Televiziune,
În temeiul art. 104 alin.(1) lit.c) și 109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, cu modificări și completări ulterioare

hotărăște:

Art.1. (1) Se aprobă etajarea și modernizarea imobilului ce aparține domeniului public județean, situat în Tîrgu Mureș, Parcul Sportivilor nr.2, transmis Societății Române de Televiziune în administrare, prin Hotărârea Consiliului Județean nr.35/07.10.2004, pentru înființarea unui studio teritorial.
(2) Lucrările de construcții și amenajare se vor efectua de către administrator(SRTV), cu respectarea prevederilor din Legea nr.50/1991, republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, precum și a celorlalte acte normative din domeniul construcțiilor și a legislației din domeniul protecției mediului.
Art.2. Se aprobă ca dreptul de administrare asupra imobilului transmis Societății Române de Televiziune să fie valabil pe întreaga perioadă de funcționare a Studioului Teritorial.
Art.3. De respectarea prevederilor prezentei hotărâri răspunde Direcția Economică, Serviciul Urbanism și Amenajarea Teritoriului și Societatea Română de Televiziune.
Art.4. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice, Arhitectului Șef și Societății Române de Televiziune.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 11400/22.08.2006

EXPUNERE DE MOTIVE
pentru stabilirea unor măsuri cu privire la administrarea de către Societatea Română de Televiziune a imobilului ce aparține domeniului public județean, situat în Tîrgu Mureș, Parcul Sportivilor, nr.2

Imobilul situat în Tîrgu Mureș, Parcul Sportivilor nr.2, aparține domeniului public al județului Mureș și prin HCJ nr.35/07.10.2004 a fost transmis spre administrare Societății Române de Televiziune(SRTV), pentru înființarea unui Studio Teritorial.
În scopul creării funcțiunilor specifice unui Studio performant, SRTV intenționează să investească sume importante în reamenajarea și modernizarea clădirii.
În acest sens, prin adresa nr. C/9988/10.08.2006, s-a adresat Consiliului Județean Mureș, ca în calitate de proprietar să aprobe lucrările de construcții și modernizare.
În fapt, lucrările vizează etajarea clădirii, intervenții de refacere a zidăriei exterioare distruse , recompartimentări( prin demolarea unor ziduri de cărămidă), înlocuirea unor finisaje(tâmplărie, zugrăveli, vopsitorii, etc), refacere instalații.
Conform Memoriului Tehnic de Expertiză prezentat de firma contractantă S.C.Proedil Consult S.R.L., lucrările de investiții nu vor afecta structura de rezistență a clădirii.
Pe de altă parte, luând în considerare și valoarea foarte mare a investițiilor, pentru siguranța funcționării serviciului , SRTV ne solicită în aceeași scrisoare stabilirea duratei administrării imobilului, aspect care nu a fost stipulat expres în prevederile HCJ nr.35/2004.
În aceste condiții, se propune ca administrarea să fie acordată pe întreaga perioadă de funcționare a serviciului public, respectiv a Studioului Teritorial de Televiziune.

Având în vedere expunerea prezentată , se propune aprobarea proiectului de hotărâre alăturat.

 

DIRECTOR EXECUTIV,
Bartha Iosif
ARHITECT ȘEF,
Csortan Ilona
 
VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza