R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA Nr. 56
din 11 mai 2006
privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției "Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Călugăreni"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.5744/03.05.2006 a Direcției Tehnice Drumuri Poduri Județene și Investiții privind investiția "Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Călugăreni",
Potrivit prevederii art.41 din Ordonanța de urgență nr.45/2003 privind finanțele publice locale,
În temeiul prevederilor art.104 și 109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște:

Art.1 Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai investiției "Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Călugăreni". Valoarea totală a investiției: 1.726.791,5 RON din care C+M: 1.449.966,0 RON echivalent cu 493.369 Euro din care C+M: 414.276 Euro (1 euro =3,5 RON).
Art.2 Pentru realizarea investiției răspunde conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș cu asistența direcțiilor de specialitate din cadrul Consiliului Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr.5744/03.05.2006
Dosar nr. IV.C/1

EXPUNERE DE MOTIVE
privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției "Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Călugăreni"

Realizarea acestei investiții are ca obiectiv principal restructurarea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Călugăreni cu o capacitate de 268 asistați, persoane cu dizabilități psihice și neuropsihice. Restructurarea acestui centru este prioritară datorită numărului de asistați care depășește cu mult limita maximă legală admisă într-un astfel de centru.
Se va realiza un Centru de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică, în care să poată fi îngrijite persoanele cu dizabilități fizice și psihice, cu o capacitate de 50 de persoane.
Terenul pe care urmează sa fie amplasată investiția este situat în intravilanul satului Călugăreni, comuna Eremitu, în imediata apropiere a Spitalului de Adulți Neuropsihiatrie, având o suprafață de 9.000 mp.
Se va construi o clădire pe doua niveluri, la parter amenajându-se spațiile de cazare și tratament, precum si zona de servire a mesei (sala de mese, bucătărie, magazii, vestiar, grup sanitar personal) iar la subsolul parțial (depozite, magazii, atelier de întreținere, centrala termică). Suprafața construită este de 1.081,27 mp iar suprafața desfășurată este de 1.220,71 mp.
Sistemul constructiv va fi constituit din pereți portanți din zidărie de cărămidă, dublați la exterior cu zidărie termoizolantă din b.c.a., cu sâmburi din beton armat, pe fundații continue din beton. Planșeele vor fi din beton armat (peste demisol) si planșee pe grinzi din lemn peste parter. Pereții interiori de compartimentare vor fi realizați din cărămidă.
În acoperiș vor fi realizate un număr de 2 luminatoare din policarbonat multicelular fixate pe o structură metalică, pentru a realiza iluminarea naturală a holurilor.
Finisajele interioare vor din pardoseli din gresie, pardoseli din parchet laminat și pardoseli din ciment. Pereții vor fi tencuiți si zugrăviți cu vopsele lavabile la interior. Tavanele din zona de acces vor fi din placi de gips-carton pe structură metalică.
Finisajele exterioare vor fi tencuieli drișcuite și tencuieli decorative zugrăvite cu vopsele lavabile de exterior. Alimentarea cu energie electrică se va realiza prin extinderea rețelei existente în zona.
Încălzirea spatiilor se va realiza printr-o instalație de încălzire cu centrala termica pe combustibil solid.
Valoarea totală a investiției: 1.726.791,5 RON din care C+M: 1.449.966,0 RON echivalent cu 493.369 Euro din care C+M: 414.276 Euro (1 euro =3,5 RON).
Față de cele prezentate propunem aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției "Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Călugăreni".

 

VICEPREȘEDINTE
Alexandru P. Frătean

 

DIRECTOR EXECUTIV
Bochiș Nicoleta