R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 55
din 11 mai 2006
privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției "Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Glodeni"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.5742/03.05.2006 a Direcției Tehnice Drumuri Poduri Județene și Investiții privind investiția "Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Glodeni",
Potrivit prevederii art.41 din Ordonanța de urgență nr.45/2003 privind finanțele publice locale,
În temeiul prevederilor art.104 și 109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște :

Art.1 Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai investiției "Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Glodeni". Valoarea totală a investiției: 1.806.367,5 RON din care C+M: 1.544.308,5 echivalent cu 516.105 Euro din care C+M: 441.231 Euro (1 euro =3,5 RON).
Art.2 Pentru realizarea investiției răspunde conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș cu asistența direcțiilor de specialitate din cadrul Consiliului Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr.5742/03.05.2006
Dosar nr. IV.C/1

EXPUNERE DE MOTIVE
privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției "Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Glodeni"

La baza fundamentării necesității investiției stă strategia de înnoire a centrelor de asistență socială în județul Mureș. În urma retrocedării multor imobile în care își desfășoară în prezent activitatea multe din centrele de îngrijire și asistență din zonă, se impune relocarea lor în construcții noi.
Se va realiza un Centru de Integrare și Terapie Ocupațională, cu o capacitate de 30 de persoane. Terenul pe care urmează sa fie amplasată investiția, în suprafață de 10.300 mp, este situat in intravilanul comunei Glodeni, jud. Mureș.
Astfel se va construi o clădire pe doua niveluri, la parter amenajându-se spațiile de cazare și tratament, precum și zona de servire a mesei (sala de mese, bucătărie, magazii, vestiar, grup sanitar personal) iar la subsolul parțial (depozite, magazii, atelier de întreținere, centrala termică).
Construcția va avea un regim de înălțime S (parțial) + P cu o suprafața construită de 861,50 mp și o suprafață desfășurată de 1.012,27mp.
Sistemul constructiv va fi din pereți portanți din zidărie de caramidă, la exterior cu zidărie termoizolantă din b.c.a., cu sâmburi din beton armat, pe fundații continue din beton. Planșeele vor fi din beton armat (peste demisol) si planșee pe grinzi din lemn peste parter.
Pereții interiori de compartimentare vor fi realizați din cărămidă iar tâmplăria va fi din lemn stratificat cu geam termopan.
Finisajele interioare vor fi pardoseli din gresie, pardoseli din mochetă in camerele de cazare (dormitoare, camera de zi) și în birouri, pardoseli din ciment în depozite si adăpost. Pereții vor fi tencuiți și zugrăviți cu vopsele lavabile. Tavanele din zona de acces vor fi din plăci de gips-carton pe structură metalică. Finisajele exterioare vor fi tencuieli drișcuite și tencuieli decorative zugrăvite cu vopsele lavabile de exterior și tencuială granulată pentru soclu.
Utilitățile se vor asigura astfel:
Apa rece va fi asigurată din pânza freatică, având în vedere că în zonă nu există rețea de apă menajeră, prin instalație de hidrofor în foraj. Apele uzate menajere vor fi canalizate într-o fosă septică vidanjabilă, după ce în prealabil vor fi epurate parțial.
Alimentarea cu energie electrică se va realiza prin extinderea rețelei, prin branșament la rețeaua existentă. Alimentarea cu gaze naturale se va realiza prin branșament la rețeaua existentă.
Încălzirea spațiilor se va realiza printr-o instalație de încălzire cu centrală termică pe bază de gaze naturale. Pentru accesul de aprovizionare în incinta, se va realiza o alee carosabilă cu o lungime de cca. 25,0 m și o lățime de 4.00 m.

Valoarea totală a investiției: 1.806.367,5 RON din care C+M: 1.544.308,5 RON echivalent cu 516.105 Euro din care C+M: 441.231 Euro (1 euro =3,5 RON).
Față de cele prezentate se propune aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției.

 

VICEPREȘEDINTE
Alexandru P. Frătean

 

DIRECTOR EXECUTIV
Bochiș Nicoleta