R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 54
din 11 mai 2006
privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției "Centrul de Îngrijire și Asistență Reghin"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.5743/03.05.2006 a Direcției Tehnice Drumuri Poduri Județene și Investiții privind investiția "Centrul de Îngrijire și Asistență Reghin",
Potrivit prevederii art.41 din Ordonanța de urgență nr.45/2003 privind finanțele publice locale,
În temeiul prevederilor art.104 și 109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște :

Art.1 Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai investiției "Centrul de Îngrijire și Asistență Reghin". Valoarea totală a investiției: 1.659.626,5 RON din care C+M: 1.387.043,0 RON echivalent cu 474.179 Euro din care C+M: 396.298 Euro (1 euro =3,5 RON).
Art.2 Pentru realizarea investiției răspunde conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș cu asistența direcțiilor de specialitate din cadrul Consiliului Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr. 5743/03.05.2006
Dosar nr. IV.C/1

EXPUNERE DE MOTIVE
Privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției "Centrul de Îngrijire și Asistență Reghin"

Actualul Centru de îngrijire și asistență Reghin cu o capacitate de 120 asistați se va închide datorită lipsei de funcționalitate și vechime a clădirii.
Scopul acestei investiții este realizarea unui nou Centru de Îngrijire și Asistență, în care vor fi îngrijite persoanele cu dizabilități fizice și psihice, și care va oferi tratamente recuperatorii și de întreținere în zona Municipiului Reghin. Capacitatea centrului va fi de 30 persoane.
Astfel se va construi o clădire pe două niveluri, la parter amenajându-se spațiile de cazare și tratament și zona de servire a mesei (sala de mese, bucătărie, magazii, vestiar, grup sanitar personal,) iar la subsolul parțial (depozite, magazii, atelier de întretinere). Într-un corp separat se va amplasa centrala termică. Terenul pe care urmează să fie amplasată
investiția este situat în intravilanul Municipiului Reghin, în zona Cartierului Unirii, având o suprafață de 3.461 mp.
Suprafața construită este de 893,00 mp iar suprafața desfăsurată de 1.062,28 mp.
Sistemul constructiv va fi din fundații de beton, structura din lemn, acoperiș tip șarpantă din lemn. Închiderile vor fi realizate cu pereți tip sandwich. Planșeele vor fi din beton armat (peste subsol) si planșee pe grinzi din lemn peste parter.
Finisajele interioare vor fi din pardoseli de gresie, pardoseli din parchet laminat în camerele de cazare (dormitoare, camera de zi) și în birouri, pardoseli din ciment in depozite si adăpost. Pereții vor fi tencuiți si zugrăviți cu vopsele lavabile la interior.
Tavanele din zona de acces vor fi din plăci de gips-carton pe structură metalică, cu corpuri de iluminat înglobate.
Finisajele exterioare vor fi tencuieli drișcuite si tencuieli decorative zugrăvite cu vopsele lavabile de exterior.
Pereții interiori de compartimentare se vor realiza din gips-carton pe structură din lemn și metalică iar tâmplăria va fi din lemn stratificat cu geam termopan.
Utilitățile se vor asigura astfel:
Apa rece din rețeaua orașului, în acest sens fiind necesară o extindere a rețelei de cca. 50 ml. Apele uzate menajere vor fi canalizate la rețeaua municipală, după ce în prealabil vor fi epurate. Alimentarea cu energie electrică se va realiza prin branșament la rețeaua existenta.
Încălzirea spațiilor se va realiza printr-o instalație de încălzire cu centrală termică pe bază de gaze naturale.

Valoarea totală a investiției: 1.659.626,5 RON din care C+M: 1.387.043,0 echivalent cu 474.179 Euro din care C+M: 396.298 Euro (1 euro = 3,5 RON).
Față de cele prezentate propunem aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției "Centrul de Îngrijire și asistență Reghin ".

 

VICEPREȘEDINTE
Alexandru P. Frătean

 

DIRECTOR EXECUTIV
Bochiș Nicoleta