R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA Nr. 53
din 11 mai 2006
privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției "Locuință Protejată și Centru de Integrare prin Terapie Ocupațională Căpușul de Câmpie"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.5741/03.05.2006 a Direcției Tehnice Drumuri Poduri Județene și Investiții privind investiția "Locuință Protejată și Centru de Integrare prin Terapie Ocupațională Căpușul de Câmpie",
Potrivit prevederii art.41 din Ordonanța de urgență nr.45/2003 privind finanțele publice locale,
În temeiul prevederilor art.104 și 109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște :

Art.1 Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai investiției "Locuință Protejată și Centru de Integrare prin Terapie Ocupațională Căpușul de Câmpie". Valoarea totală a investiției: 2.163.129,5 RON din care C+M: 1.847.090,0 RON echivalent cu 618.037 Euro din care C+M: 527.740 Euro (1 euro =3,5 RON).
Art.2 Pentru realizarea investiției răspunde conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș cu asistența direcțiilor de specialitate din cadrul Consiliului Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr. 5741/03.05.2006
Dosar nr. IV.C/1

EXPUNERE DE MOTIVE
privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției "Locuință Protejată și Centru de Integrare prin Terapie Ocupațională Căpușu de Câmpie"

În vederea punerii în aplicare a Strategiei Județene privind protecția specială și integrarea socială a persoanelor cu handicap aprobată prin H.C.J. Mureș nr. 4/2004 a fost necesară formularea unui Plan Județean de restructurare/închidere a centrelor rezidențiale pentru persoanele cu handicap - ca o completare la Strategie, care să urmărească realizarea unui sistem de protecție a persoanelor cu handicap în regim rezidențial, după standardele europene.
Acest Plan cuprinde o serie de măsuri de restructurare/închidere a centrelor rezidențiale din județ, priorități, termene și responsabilități, ce revin Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.
Una dintre institutii propuse a fi restructurate în judetul Mureș cu sprijinul finanțărilor externe nerambursabile este și Centrul de Îngrijire și Asistență Căpușu de Câmpie, județul Mureș.
Se va realiza o clădire pe două niveluri, la parter amenajându-se spațiile de cazare si tratament, precum și zona de servire a mesei, iar la subsolul parțial (depozite, magazii, atelier de întreținere, centrala termică). Terenul pe care urmează să fie amplasată investiția este situat în intravilanul comunei Iclănzel, sat Căpușu de Câmpie având o suprafață totala de 6.800 mp. Suprafața construita va fi de 1.019 mp iar suprafața desfășurată de 1.268 mp.
Sistemul constructiv va fi constituit din pereți portanți din zidărie de cărămidă, dublați la exterior cu zidărie termoizolantă0 din b.c.a., cu sâmburi din beton armat, pe fundații continue din beton. Planșeele vor fi din beton armat (peste demisol) si planșee pe grinzi din lemn peste parter. Pereții interiori de compartimentare vor fi realizați din cărămidă iar tâmplăria va fi din lemn stratificat cu geam termopan.
Finisajele interioare vor fi pardoseli din gresie, pardoseli din mochetă și pardoseli din ciment. Pereții vor fi tencuiți si zugrăviți cu vopsele lavabile. Tavanele din zona de acces vor fi din plăci de gips-carton pe structură metalică, cu corpuri de iluminat înglobate.
Finisajele exterioare vor fi tencuieli drișcuite și tencuieli decorative, zugrăvite cu vopsele lavabile de exterior și tencuială granulată pentru soclu.
Apa rece va fi asigurată din pânza freatică, având în vedere ca în zonă nu există rețea de apă menajeră. Alimentarea se va face prin instalație de hidrofor în foraj . Apele uzate menajere vor fi canalizate într-o fosă septică vidanjabilă după ce în prealabil vor fi epurate parțial. Alimentarea cu energie electrică se va realiza prin extinderea rețelei existente în zonă, prin branșament la rețeaua existentă.
Alimentarea cu gaze naturale se va realiza prin branșament la rețeaua existentă adiacent terenului.
Încălzirea spațiilor se va realiza printr-o instalație de încălzire cu centrală termică pe baza de gaze naturale.
Valoarea totală a investiției: 2.163.129,5 RON din care C+M: 1.847.090,0 RON echivalent cu 618.037 Euro din care C+M: 527.740 Euro (1 euro =3,5 RON).

Față de cele prezentate propunem aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investițiilor: "Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională " si "Locuința Protejata" Capușul de Câmpie.

 

VICEPREȘEDINTE
Alexandru P. Frătean

 

DIRECTOR EXECUTIV
Bochiș Nicoleta