R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 39
din 30 martie 2006
privind concesionarea rețelei de canalizare Tîrgu Mureș - Corunca, către S.C. "Servicii de Utilități Rurale Mureș" S.A.


Consiliul Județean Mureș,
Analizând Expunerea de motive nr.3625/21.03.2006 a Direcției Economice, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În conformitate cu prevederile art.40 din Legea nr.219/1998 privind regimul concesiunilor,
În temeiul art.109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște :

Art.1 Se aprobă concesionarea rețelei de canalizare Tîrgu Mureș - Corunca, ce face parte din domeniul public al județului, către S.C. "Servicii de Utilități Rurale Mureș" S.A.
Art.2 Prezenta hotărâre va sta la baza încheierii actului adițional de completare a anexei la Contractul de concesiune nr.4992/1999, între Consiliul Județean Mureș și S.C. "SURM" SA..
Art.3 De îndeplinirea prezentei hotărâri răspunde Direcția Economică.
Art.4. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice și S.C. "Servicii de Utilități Rurale Mureș" S.A.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDETEAN
Direcția Economică
Nr.3625/21.03.2006

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind concesionarea rețelei de canalizare Tîrgu Mureș - Corunca către S.C. "Servicii de Utilități Rurale Mureș" S.A.

În conformitate cu prevederile Legii nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia (Anexa - pct.II alin.3), rețelele de alimentare cu apă și de canalizare realizate în sistem zonal sau microzonal, aparțin domeniului public județean.
În acest sens, rețeaua de canalizare Tîrgu Mureș - Corunca, care se întinde pe o lungime de 2,3 km, de la stația de comprimare gaz din Corunca și până la conducta de canalizare de pe Bd.1918 Tîrgu Mureș, traversând două unități administrativ-teritoriale, a fost cuprinsă în domeniul public al județului prin H.C.J. nr.55/2005.
Consiliul Județean Mureș, a concesionat Societății Comerciale "Servicii de Utilități Rurale Mureș" S.A. prin contractul de concesiune nr. 4992/1999, serviciile publice de apă și de canalizare în sistem zonal, în vederea exploatării eficiente a acestora, a asigurării continuității și calității serviciilor.
Întrucât, S.C. "SURM" SA., cu acționar unic Consiliul Județean Mureș, s-a format prin reorganizarea unei regii autonome (RAJUR Mureș), concesionarea serviciilor publice de apă și de canalizare din mediul rural s-a făcut direct, către operatorul înființat, în condițiile art.40 din Legea nr. 219/1998 privind regimul concesiunilor.
În aceste condiții, propunem ca și conducta de canalizare Tîrgu Mureș - Corunca, să fie concesionată direct către S.C. "SURM" SA completându-se în mod corespunzător anexa la contractul de concesiune nr. 4992/1999..
Având în vedere cele de mai sus, supunem spre aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

 

DIRECTOR
Bartha Iosif

 

VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza